jijzelfIn deze tijd is het belangrijk om te kijken naar wat er wel is, de lichtpuntjes die er ook zijn.

De lockdown is nog niet voorbij. Misschien was je al lockdown-moe en weet je niet meer waar je het moet zoeken. Of ging het nog wel, maar vind je het nu toch allemaal wel heel lang duren. Zie je het af en toe niet meer zitten.

Lichtpuntjes zoeken is belangrijk. Dus in plaats van vooral te kijken naar wat er allemaal niet kan, kun je proberen te kijken naar wat er wél mogelijk is, of naar wat er juist nú mogelijk is, maar eerst niet kon.

Lichtpuntjes

Lekkere koffie zetten thuis in plaats van de automatenkoffie op de universiteit, een mooie bos bloemen kopen en daar elke dag van genieten, de tijd nemen voor een wandeling overdag, je dag zo indelen dat het jou het beste past. Kijken naar wat goed ging vandaag, in plaats van focussen op wat er niet goed ging.

In de NRC van afgelopen weekend stond een artikel met ’99 dingen om nu toch van te genieten’  99 lichtpuntjes. Zit er niks voor je tussen? Dan is een lijst maken met lichtpuntjes die voor jou werken een goeie optie. En begin met elke dag met kleine stapjes.

Je hoofd kan niet multitasken

Wat goed is om te weten, is dat je brein geen twee dingen tegelijk kan. Je zorgen maken en blij zijn kan dus niet tegelijkertijd. Vul je brein daarom met leuke dingen. Bijvoorbeeld door vrolijke boeken te lezen, te sporten, tekenen, klussen. Dingen waardoor er in je hoofd geen ruimte is om te piekeren. Dat geeft weer nieuwe lichtpuntjes.

 

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie