jijzelfWord jij ook lockdown moe? Creer afleiding en ga dansen bijvoorbeeld.

Ruim drie maanden zitten we in de lockdown nu. Langzamerhand komt er weer een beetje meer ruimte, maar hoe het verder gaat? Wanneer universiteiten weer gewoon opengaan? Wanneer je weer gebruik kunt maken van het lab? Makkelijk kunt reizen? In grotere groepen bij elkaar kunt zijn? Geen idee.

Misschien komt er een tweede golf, misschien worden de regels weer strenger, misschien kan er langzaam steeds meer.

Die onzekerheid, dat kan er flink inhakken

Soms zorgt dat voor paniek, voor desinteresse, voor ongemotiveerdheid. Of voor algehele malaise. Da’s niet gek.

Wat kun je doen om daar toch weer een beetje uit te komen?

Structuur is een toverwoord in dit geval: zorg voor structuur in je dag, in je week. Creëer vaste momenten op je dag: vaste tijden om te werken, te pauzeren, af te sluiten, te plannen. Kijk de kunst af van de Benedictijnen.

Plan leuke dingen in. Als je ze niet plant, schieten ze er snel bij in. Dat kunnen kleine dingen zijn, muziek luisteren, boek lezen, op afstand of digitaal met vrienden afspreken, rustige plek opzoeken om te wandelen of fietsen. Dans een paar minuten per dag, onderzoek van de Radboud Universiteit heeft daar mooie effecten van gevonden.

 

 

Lekker muziek luisteren om je af te leiden tijdens de lockdown

 

Bekijk het webinar over thuis werken, daarin vind je veel praktische tips.

Voor veel mensen heeft de min of meer gedwongen ‘rust’ ook goede kanten. Vraag jezelf af: wat bevalt goed? Wat wil je meenemen uit deze tijd, ook als er straks weer meer ruimte komt voor zoals het voor de coronacrisis was? Wat is er waardevol aan deze periode?

En vergeet niet…

… om aardig te blijven voor jezelf. Je mag het lastig vinden, je mag het niet weten. Dat is onderdeel van het leven. Er zijn altijd dagen dat je het even niet ziet zitten. Die gaan weer over.

 

 

Foto: Flickr

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie