jijzelfHoe zorg je goed voor jezelf en hoe ga je om met lastige situaties?

Promoveren is een ingewikkelde klus. Je kunt je er bij tijd en wijle behoorlijk ongemakkelijk of ongelukkig door voelen. Door de tijd waarin we nu zitten, wordt alles nog eens extra uitdagend.

Des te belangrijker om goed voor jezelf te zorgen.

Dat kan op veel verschillende manieren.

Drie verschillende wetenschappers, drie dezelfde antwoorden

In dit blog laat ik drie wetenschappers aan het woord. Ze geven alle drie – vanuit een verschillende invalshoek – eenzelfde antwoord op de vraag hoe je goed voor jezelf kunt zorgen, hoe je om kunt gaan met lastige situaties.

De gepromoveerde Karolien Notebaert vertelt je hoe je je brein kunt ‘hacken’ om het ten volle te kunnen benutten.

Hoogleraar Richard Davidson legt uit waarom sommige mensen beter om kunnen gaan met tegenslag dan anderen, en hoe je je veerkracht kunt vergroten. Over het vergroten van je veerkracht schreef ik al eens eerder.

Hoogleraar Shauna Shapiro geeft onderbouwing voor het idee dat datgene wat je aandacht geeft groeit en suggesties voor hoe je je brein en je leven positief kunt beinvloeden.

En het kost je maar 10 minuten per dag!

 

Hoe neuroscience je kan helpen om je beter te voelen.

Wil je nog meer tips?

Lees hier wat je kunt doen om te stoppen met piekeren, of wat je kunt doen als je het even niet meer ziet zitten. En als je wilt weten hoe je in twee minuten per dag, 21 dagen lang succesvoller kan worden, lees deze blog.

Een andere optie is om een promotie-succes-sessie met mij in te plannen. Een sessie waarin ik je help om helder te krijgen wat jij op dit moment nodig hebt om van je promotie een succes te maken. Elke week neem ik de tijd voor een aantal van die gesprekken. Kosteloos. Omdat promoveren al ingewikkeld genoeg is.

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie