motivatie/inspiratieWandelen is zo goed voor je.

Promovendi die me al wat langer kennen of wat intensiever met me samenwerken, weten dat ik een groot voorstander ben van een dagelijkse wandeling van ‘n half uurtje. Om heel veel verschillende redenen. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik mijn vakanties voor een deel wandelend doorbreng.

wandelen helpt je om succesvol te promoveren

 

Van de week kwam ik een artikel van Canva tegen waarin de voordelen van wandelen nog eens op een rijtje werden gezet.

1. Wandelen maakt je creatief

Een onderzoek van de universiteit van Stanford maakt helder dat je creatiever bent als je wandelt dan als je stilzit. En het creatieve effect van wandelen werkt door, ook als je weer stilzit. En aangezien je je creativiteit hard nodig hebt tijdens je promotie, is het dus aan te raden om die creativiteit aan te boren.

2. Wandelen houdt je gezond

Dat wandelen gezond is, hoeft denk ik geen verdere uitleg. Als je een ding wilt doen voor je gezondheid, dan is wandelen een hele goede optie. Waarom? Lees dat hier.

3. Wandelen maakt je productiever

Het is ‘hot’ om al wandelend te overleggen, heel Silicon Valley doet dat. In deze TEDtalk wordt verteld waarom dat zo goed werkt. Misschien een idee voor het volgende overleg met je begeleider? In combinatie met voordeel 1 en 2 zou dat wel eens heel goed uit kunnen pakken!

4. Wandelen zorgt voor betere gesprekken

Nog een reden om de volgende afspraak met je begeleider al wandelend te doen: gesprekken tijdens wandelingen zijn veel beter en natuurlijker dan gesprekken waar je tegenover elkaar zit. Al wandelend praten zorgt vaak voor meer helderheid.

Stap in de voetsporen van Steve Jobs, Charles Dickens, Beethoven en Charles Darwin. Zie wat deze mensen bereikt hebben! Wandelen helpt je om beter te denken, meer te doen, beter te leren, creatiever te zijn en langer te leven. Als dat niet helpt bij je promotie…

En als kers op de taart:

wandelen maakt je gelukkiger, handig voor PhD-studenten

 

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

1 reactie

  1. U heeft gelijk. Wandelen doet je goed. Echter dat gesprekken beter verlopen komt doordat men tijdens het wandelen elkaar niet aankijkt. Dat schept een meer ongedwongen sfeer. Wil je iemand leren kennen maak dan een wandeling met hem of haar.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie