jijzelfHoe werk je op een goede manier thuis?

Thuis werken is op dit moment het ‘nieuwe gewoon’. Maar de praktijk is soms weerbarstiger dan dat je zou willen. Ik wil je hierbij dan ook graag helpen en heb een webinar voor je klaargezet.

De basis in dit webinar

Om op een goede manier thuis te kunnen werken, moet je helderheid krijgen over de mogelijkheden en onmogelijkheden én uitvinden wat voor jou goed werkt. In dit webinar krijg je veel inzicht met een persoonlijke touch.

Aanvullingen van ervaringsdeskundige PhD’ers

Van promovendi die al langer of korter thuis werken, kreeg ik aanvullingen.

Zorg voor structuur

Het is belangrijk om structuur voor jezelf te creëren en nieuwe routines te vinden. De structuur die je gebruikt als je wél buitenshuis gaat werken is een goede basis.

  • Zet gewoon je wekker op een vast tijdstip – maar geef jezelf de ruimte om daar af en toe vanaf te wijken
  • Neem een douche
  • Ontbijt
  • Doe wat kleding betreft alsof je de deur uit gaat: dus geen pyjama of ‘chill’-kleding, maar gewoon gewone kleren
  • Neem een lekker kopje koffie of thee om je werkdag te starten
  • Neem pauzes – spreek eventuele virtuele koffie- en lunchpauzes af met collega’s, vrienden
  • Baken blokken tijd af voor verschillende dingen. Ritme creëren, nieuwe routines ontwikkelen helpt.

Werk je in je huiskamer of aan je keukentafel?

Werk je in je huiskamer of aan je keukentafel? Het helpt als je aan het eind van je werkdag je laptop dicht doet en je werkplek opruimt. Zoek een vaste plek voor je werkspullen – op een boekenplank, in een plastic box, in een kast. Ruim je werkspullen weg, zodat je een opgeruimd gevoel krijgt en je – als je ’s avonds andere dingen aan het doen bent – niet wordt afgeleid omdat je naar je werkplek aan het kijken bent.

 

Ruim je werkspullen op om je werkdag af te sluiten.

Zorg goed voor jezelf

Ontspanning in deze tijd misschien nog wel belangrijker dan het al was. Goed voor jezelf zorgen ook. Hier kun je daar allerlei verschillende tips over vinden, van heel praktisch tot mindset.

Geef jezelf tijd

En misschien nog wel het allerbelangrijkste: geef jezelf tijd, rust en ruimte. Alles is anders dan we ooit eerder hebben meegemaakt. Dat vraagt aanpassen, wennen, flexibel zijn, je realiseren dat sommige dingen simpelweg niet kunnen.

Wees aardig voor jezelf, wees realistisch. Er gaan oplossingen komen voor de dingen die nu niet kunnen, alleen weet niemand nog precies hoe of wat. So be it.

Filmpje over ‘FACE CORONA’

Kijk dit filmpje van dr. Russ Harris, die je uitlegt hoe de letters FACE CORONA je kunnen helpen om met deze situatie om te gaan.

 

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie