jijzelfNeem vakantie, je hebt het echt nodig.

De afgelopen weken krijg ik vaak de vraag: ‘Zal ik vakantie nemen? Ik denk dat ik het beter niet kan doen, ik loop al zo veel achter. Zeker met al het gedoe van de afgelopen maanden’.

Mijn antwoord is heel simpel: neem vakantie. Je hebt het nu misschien wel meer nodig dan als alles ‘gewoon’ zou zijn. Japke-d. Bouma legt het in deze column uit. De kans is groot dat de coronacrisis je brein heeft uitgeput. Omdat je te lang op adrenaline hebt geleefd, waardoor je mentaal bent uitgeput. En daar moet je brein van herstellen. Nu misschien wel meer dan anders.

Laad jezelf op

Na 4 maanden thuiswerken, onzekerheid, drukte, gedoe, misschien wel extra zorgtaken, videobellen, aanpassen aan alle nieuwe dingen is het simpelweg op. Je moet opladen, herstellen, bijtanken, hoe je het ook wilt noemen.

Extra stress omdat je vakantie neemt, kun je voorkomen. Een vakantieverlanglijst kan helpen om een goede invulling te geven aan jouw vakantie.

Of neem de volgende lijst als uitgangspunt: kalmaandag, dansdag, wensdag, wonderdag, wijdag, schaterdag, zindag. Dat kan helpen om invulling te geven aan die vrije dagen.

Neem vakantie, je hebt het echt nodig.

Zit jezelf niet in de weg

Hou op met jezelf in de weg zitten en smoesjes te verkopen. Neem gewoon lekker vrij. Je hebt het echt nodig. Tijd inhalen kan sowieso niet.

Stop nu zodat je straks weer fris kunt starten.

 

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie