jijzelfwat te doen bij stress? eerste hulp bij stress voor promovendi

Ja, ik weet dat je het al weet. 

En ik weet dat ik je waarschijnlijk niks nieuws vertel. 

Zes handige tips bij stress

Toch zet ik ze nog een keer voor je op een rijtje. Zes handige tips bij stress in de vorm van zes korte video’s. Ik maakte ze samen met Susan Hilhorst. Omdat stress zo hardnekkig kan zijn, het zo gemakkelijk is – vooral als je gestresst bent – om te vergeten hoe je het ook alweer anders kon doen, en simpelweg omdat stress schade oplevert. Het is dus ontzettend belangrijk om op een goede manier met stress om te gaan.

In de eerste video moedigen we je van harte aan vaker pauzes te nemen. Of spijbel gewoon een keer. Wanneer heb je dat voor het laatst gedaan?

Soms voelt het alsof je absoluut geen tijd hebt voor pauzes, laat staan voor spijbelen. Plannen is daarom een essentiële vaardigheid voor jou als promovendus. Hoe kun je dat plannen het beste aanpakken?

 

eerste hulp bij stress voor promvovendi, phd's

En wat is er nodig als je merkt dat je moe bent? Of als je hoofd niet goed meer werkt? Opladen natuurlijk, maar hoe doe je dat? Je ziet het in deze video.

Perfectionisme-monster

Ken jij het perfectionisme-monster? Waarschijnlijk wel. Het monster zal waarschijnlijk niet verdwijnen, maar je kunt er wel voor zorgen dat je er veel minder last van hebt. Hier zie je hoe dat werkt.

Dat time-management vaak niet werkt (en voor promovendi zelfs flauwekul is), daar had ik het al eens over. Maar wat werkt wel? Energiemanagement!

En maak je je misschien zorgen of je te véél stress hebt, jezelf misschien te zwaar belast? Hoe weet je of je richting overspannenheid of burn-out gaat of dat dat allemaal wel meevalt? In deze video zie je waar je op moet letten.

 

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie