jijzelfHoe start je weer op na de vakantie? Doe het rustig aan.

Na een vakantie voel ik me altijd een beetje dubbel. Aan de ene kant wil ik niet dat de vakantie voorbij is, aan de andere kant wil ik ook wel weer aan de slag.

Hoe start je weer op?

Wat mij altijd helpt om weer op te starten, is om niet van mezelf te vragen om er gelijk weer helemaal vol tegenaan te gaan. Gewoon, rustig stap voor stap er weer in komen. Een beetje alsof je als het ware moet revalideren: als je arm in het gips heeft gezeten, kun je niet onmiddellijk met die arm weer wat je kon vóór dat het gips erom ging. Je moet het weer rustig opbouwen.

Zo werkt het ook met je hoofd: je kunt niet gelijk op volle kracht weer zijn waar je was, je moet het rustig opbouwen.

De eerste dagen zorg ik dus dat ik geen afspraken heb, dat ik langere pauzes neem, een wandeling maak. Ik neem m’n dagindeling nog es onder de loep: welk ritme past bij waar ik nu ben en bij wat ik wil doen? Hoe kan ik denkkracht en flow  voor mezelf organiseren?

Nog een laatste tip

En ik reflecteer op de afgelopen periode.

Zo maak ik een rustige start die me helpt om daarna lekker en productief te kunnen werken.

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie