motivatie/inspiratieVoor de start van het nieuwe academische jaar, 8 tips uit de oude doos

En… hoe hangt de vlag er bij jou bij? Zin om weer te starten? Zie je tegen het nieuwe jaar op? Hoe het er ook voor staat, het nieuwe academisch jaar geeft je de mogelijkheid van een nieuwe start.

In de afgelopen jaren heb ik veel tips gegeven hoe je de start van dat nieuwe academisch jaar vóór je kunt laten werken. In dit blog zet ik ze nog eens allemaal voor je op een rijtje.

Tip 1 Hou dat vakantiegevoel vast

Als je weer aan het werk bent, is dat fijne vakantiegevoel voor je het weet waar verdwenen. Wat kun je doen om dat vakantiegevoel vast te blijven houden

Tip 2 Maak het jezelf gemakkelijker

Perfectionisme helpt niet mee om goed te kunnen starten. Doe het dit jaar eens anders.

Tip 3 Kijk terug

Voor een frisse start is het altijd goed om terug te kijken naar hoe dingen hiervoor gegaan zijn. Deze vragen helpen je om terug te blikken en op basis van je ervaringen nieuwe keuzes te maken.

Tip 4 Ken je eigen ritme

Liep het afgelopen jaar misschien niet zoals je wilde omdat je geen rekening hield met je eigen ritme? Het is goed om dat onder de loep te nemen en je dagindeling daarop aan te passen.

Tip 5 Deel je dag op in tomaten

Ken je de pomodoro-techniek? Werkt heel goed om je te helpen je aan je ritme en dagindeling te houden.

Een favoriete manier om je tijd productief in te delen

Tip 6 Plan eerst de grote klussen in

Let er bij zijn dagindeling op dat je eerst je grote taken plant, en dan pas de kleintjes. Als je start met allerlei kleine taken, is de kans groot dat er geen ruimte meer is voor de grote.

Tip 7 Zorg dat je overzicht heb over je onderzoek

Bij het nadenken over wat er komend academisch jaar nodig is, helpt het om een goed overzicht te hebben over waar je op dit moment staat met je promotie.

Tip 8 Vergeet niet wat je allemaal weet

Als je hebt teruggeblikt, overzicht hebt gecreëerd, keuzes hebt gemaakt, leg dat vast! Hou bij wat je wel en niet doet, dat helpt je om op het juiste spoor te blijven.

Dat het maar een heel mooi academisch jaar mag worden!

 

 

 

 

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie