planning

Als de herfst weer begonnen is, is dat vaak een mooi moment voor reflectie. Het jaar is namelijk nog niet voorbij (nog een heel seizoen te gaan), en er is toch ook al een heleboel gebeurd. En het nieuwe academische jaar is natuurlijk net begonnen, en dat geeft ook altijd weer het gevoel van een frisse start.

Dit moment in het jaar is dus een mooi moment om terug te kijken, zodat je weet wat er goed en minder goed ging. Als je daar je lessen uit trekt, kun je vervolgens met een frisse blik naar de komende periode kunt kijken.

Reflectie maakt je bewust, en dat geeft de mogelijkheid voor een frisse start.

Handige vragen om jezelf te stellen:

 • Wat waren m’n doelen voor dit jaar?
 • Wat heb ik al bereikt?
 • Waar ben ik tevreden over?
 • Wat heb ik gedaan om dat voor elkaar te krijgen?
 • Waar ben ik niet tevreden over?
 • Wat heb ik gedaan dat dat zo gelopen is?
 • Kan ik daar iets aan veranderen?
 • Wat wil ik veranderen?
 • Wat wil ik komende periode bereiken?
 • Wat is daarvoor nodig?
 • In welke stappen moet ik dat doel opdelen om het voor elkaar te krijgen?
 • Hoe kan ik in de gaten houden of ik ook werkelijk doe wat ik met mezelf afspreek?

 

Wil je op de hoogte blijven van alle handige tips, trucs en tools? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Louter Promoveren en ontvang bovendien 321 #promotietips en maak óók nog eens kans op een promotie-succes-sessie! Klik hier.    

 

 

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie