jijzelfHoe kan je schrijven ook voor je eigen ontwikkeling gebruiken.

Dat schrijven belangrijk is voor je promotie dat weet je nu intussen wel. Maar wist je dat je schrijven ook op een heel andere manier kunt gebruiken?

Morning pages

Je kunt schrijven gebruiken voor jezelf, om meer helderheid te krijgen, om creatiever te worden, om te mediteren op papier. Een van de grootheden op dit gebied is Julia Cameron. Zij schreef de bestsellerThe Artists Way, waarin ze een aantal hulpmiddelen geeft om je creativiteit te vergroten.

Eentje daarvan is het schrijven van zogenaamde morning pages: 3 pagina’s die je elke ochtend met de hand schrijft, het liefst zodra je je ogen opendoet en anders zo snel mogelijk daarna. Je schrijft simpelweg op wat er in je hoofd opkomt. Dat kan van alles zijn. Van boodschappenlijstjes tot je droom, van wat je van plan bent tot waar je boos over bent. Je blijft die 3 pagina’s doorschrijven en als je niet weet wat je op moet schrijven, schrijf je dat op.

Die morning pages werken als een soort stofzuiger in je hoofd: alles wat erin zit komt op papier. Gevolgd: leeg hoofd, dus je kunt fris aan de dag beginnen. Hier en hier vertelt Julia Cameron er zelf over.

Morning pages geven als het ware vakantie voor je hoofd. Heerlijk!

Shodo

Een website waar je veel creatieve schrijfoefeningen vind is www.shodo.nl. Het is de website van Christine de Vries, die zich onder ander door Julia Cameron heeft laten inspireren. Zij zelf schrijft:

Creatieve schrijftechnieken nodigen je uit om op een frisse manier in je eigen verhaal rond te lopen, te kijken en te proeven. De technieken zijn heel eenvoudig, maar vergis je niet; ze dagen je uit om aanwezig te zijn, aandacht te schenken aan wat belangrijk voor je is en ze helpen je te luisteren naar zachte fluisteringen in je hart, naar jouw zintuigen en intuïtieve wijsheid. Eén ding is zeker: het zal je verrassen en verrijken!

 Op haar website vind je allerlei (gratis) oefeningen, ideeën, suggesties, (korte) trainingen. Misschien iets om in je vakantie mee bezig te zijn?

Boekselen

Hou je van taal, van boeken, van toeval en van creativiteit? Dan is de website van Loes Vork een aanrader. Boekselen is een samentrekking van de woorden boeken, knutselen en spelen. Zou zomaar eens een mooie vakantiebesteding kunnen zijn. Of een manier om iets moois te maken van die stapel artikelen die je toch niet meer gebruikt.

Zet je creativiteit aan de gang deze vakantie met boekselen

Nog meer suggesties hoe schrijven je leven kan verrijken? Ik hoor ze graag.

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie