handige bronnenHandige tool voor de start van het nieuwe academische jaar

Het nieuwe academisch jaar is een mooi moment om een frisse start  te maken. En ook om je productiviteit nog eens onder de loep te nemen.

Handige tools en apps

Al weer lang geleden gaf ik een overzicht met handige tools en apps voor je PhD. De tool die ik nu gevonden heb, lijkt een heleboel van die tools overbodig te maken of anders gezegd, op een mooie manier te integreren.

Ik heb het over Notion. Notion is een workspace waarin je eigenlijk alles kunt onderbrengen: je agenda, een planning, je notities, literatuurlijsten, een wiki. Een tool die je helpt om overzicht te houden, wat weer handig kan zijn voor je productiviteit.

De tool is gratis, en Notion legt in een promofilmpje  uit waarom Notion zo handig is voor studenten. In dit filmpje legt een voormalig medische promovendus uit hoe hij Notion gebruikt.

 

Ik ben Notion zelf pas net aan het ontdekken, dus kan nog niet veel zinnigs aan toevoegen aan de wat je in de filmpjes ziet. Behalve dat het me een ideale tool lijkt als je met zettelkasten wilt werken. In deze blog vind je nog meer handige apps om je overzicht te bewaren.

Heb je andere tools die wat jou betreft onmisbaar zijn voor promovendi? Fijn als je ze in het commentaar deelt.

 

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie