Schrijfretraite – en training

binnenkort nieuwe data voor 2023

 

blank

Vijf dagen gefocuste schrijftijd,

de kneepjes van het schrijfproces leren

én support te krijgen bij jouw schrijfproces

 

Vind je het lastig om tijd te vinden om te schrijven? Wil je graag meer leren over het schrijven? Krijg je maar geen antwoord op je schrijfvragen? Wil je schrijven combineren met tijd voor jezelf? Ben je toe aan een workation? Op zoek naar tijd om te schrijven zonder je verder ergens zorgen over te hoeven maken? Dan is de schrijfretraite- en training precies wat je zoekt!

 

blank

Schrijfproces

Je leert tijdens deze retraite de essentie van het schrijfproces: elke dag een uurtje training om de kneepjes van het schrijven onder de knie te krijgen.

Precies goed, de lengte van de training: kort zodat er veel schrijftijd over is, maar wél heel erg to the point.

Gefocuste schrijftijd

De rest van de dag kun je gefocust en geconcentreerd schrijven en natuurlijk toepassen wat je hebt geleerd. We werken in blokken, zodat er vaste momenten zijn om te schrijven, te pauzeren en te ontspannen. Je zult merken hoe dat je helpt om productief te zijn.

De dagstructuur was echt super, ik denk dat het de enige manier is om vijf dagen achter elkaar zo productief te zijn.

Vragen, reflectie en plannen

Elke dag is er ruimte om je vragen te stellen, te reflecteren op hoe het gaat en een plan te maken voor je volgende schrijfsessie. En: ik ben de hele dag aanwezig om je te helpen als je vastloopt of als je graag wilt dat ik met je meekijk naar je tekst.

Prachtige lokatie

De lokatie is prachtig: midden op de Veluwe. Je krijgt je eigen ruime kamer en kunt genieten van overheerlijk eten. Het kleinschalige conferentiehotel staat bekend om zijn ‘culinair confereren’. Dat wordt genieten!

De setting helpt enorm mee lekker aan de slag te gaan. Tussendoor kun je heerlijk ontspannen.

blank

Tijd voor ontspanning

De omgeving leent zich er uitstekend voor om prachtige wandelingen te maken, een rondje te hardlopen of bij mooi weer lekker buiten een boek te lezen. Of je kunt een van de dorpjes of stadjes in de buurt bezoeken. Bij minder weer is binnen een boek lezen op je kamer of in de lounge natuurlijk ook een optie…

Hoe ziet een retraitedag eruit?

8:30 – 9:30 training, input over het schrijfproces
9:30 – 9:45 pauze
9:45 – 10:30 schrijfsessie 1
10:30 – 11:00 pauze
11:00 – 12:30 schrijfsessie 2
12:30 – 13:30 lunch
13:30 -14:15 mogelijkheid tot stellen van vragen, reflectie op de schrijfsessies, plan voor volgende sessie
14:15-14:30 pauze
14:30:  jij kiest: schrijfsessie 3 of vrije tijd
16:00 afsluiting van de werkdag, vrije tijd!
18:30 diner

Je kunt dit retreat ook zien als een workation:  leren, schrijven én ontspannen. Je zult zien dat je na afloop weer plezier in het schrijven hebt, veel beter weet hoe je het schrijven aan moet pakken, heel veel hebt geschreven én er heerlijk tussenuit geweest bent.

En om het vakantiegevoel te versterken kun je op woensdagmiddag mee met een wandeling onder leiding van de boswachter. Met kans op het spotten van wild!

Hoe zit het praktisch?

Ik hanteer twee tarieven: eentje voor als je de retraite zelf betaalt, en eentje voor als je werkgever betaalt. Op die manier probeer ik de retraite voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. Als je zelf betaalt is de investering €1775,-, als je werkgever betaalt is de investering €2195,-.

In deze prijs zit alles inbegrepen: trainingsmateriaal met handige handouts, je overnachtingen, ontbijtjes, lunches en diners, koffie, thee en water, fruit en lekkernijen. Andere drankjes zijn voor eigen rekening.

Het conferentiehotel is goed te bereiken met eigen vervoer – volop gratis parkeergelegenheid – en met het openbaar vervoer. Kom je met de trein, dan wordt je opgehaald vanaf het station.

Voorbereiding

Voor de start van het webinar is er een voorbereiden online bijeenkomst. Daarin maak je onder andere een plan, zodat je weet waar je aan gaat werken tijdens de retraite.

Heb je vragen of wil je overleggen?

Heb je vragen of wil je met me overleggen? Of twijfel je bijvoorbeeld over deze retraite, de proefschriftschrijfdriedaagse of de online schrijfcursus? Aarzel niet om contact op te nemen, dan zorgen we ervoor dat jij de keuze maakt die het best bij jou past en je het meest oplevert.