Ontdek de kracht van balans in je academisch leven!

woensdag 24 april 2024

JE KUNT JE NIET MEER INSCHRIJVEN

QiFlow Vitaliteitsdag

qigong aan zee, verbeter je balans, kom tot rust

 

Stap uit de hectiek van het academische leven en omarm de transformerende kracht van Zhineng Qigong tijdens de exclusieve QiFlow Vitaliteitsdag.

Ben je op zoek naar een manier om de stress van het academisch leven te verminderen en je veerkracht te vergroten? Juist voor wetenschappers is deze zoektocht naar balans cruciaal en daar komt Zhineng Qigong als krachtig hulpmiddel om de hoek kijken. Als ervaren promovendicoach en fervent beoefenaar én docent van Zhineng Qigong, introduceer ik je in deze eeuwenoude kunst die stress vermindert, energie verhoogt en emotionele veerkracht opbouwt.

Wetenschappelijk onderbouwd

Qigong heeft een positief effect op stressvermindering en algehele gezondheid. Studies tonen indrukwekkende resultaten op zowel fysiek als mentaal welzijn: merkbare verbeteringen in bloeddruk, hart- en vaatstelsel, hartritme, longcapaciteit, immuunsysteem, slaapkwaliteit. Andere gunstige effecten zijn minder vermoeidheid en minder angstige en depressieve klachten. De cognitieve vaardigheden gaan er bovendien vaak op vooruit.

 

Tijdsefficiënt en doeltreffend

Je hebt geen jaren intensieve training nodig om de voordelen van Qigong te ervaren. Zelfs een bescheiden investering van 10 weken lang 3 keer per week een half uur trainen heeft al meetbare effecten, zo blijkt uit wetenschappelijke literatuur.  Dit maakt Qigong bij uitstek geschikt voor drukbezette wetenschappers die snel resultaten willen zien.

Geen luxe, maar noodzaak: afschakelen voor lichamelijke en geestelijke gezondheid

Veel academici hebben last van chronische stress, en dat kan leiden tot diverse gezondheidsproblemen, van immuunstoornissen tot hart- en vaatziekten en depressie. Je lichaam en geest tot rust brengen, zoals je met Qigong doet, is geen luxe, maar een essentiële behoefte voor het welzijn van zowel lichaam als geest.

De Wijsheid van Zhineng Qigong: een duik in de oorsprong

Achter Zhineng Qigong schuilt een rijke geschiedenis en filosofie die teruggaat tot het oude China. Het is een bewegingsleer en meditatie in één, ontwikkeld door Dr. Pang Ming, een Taijiquan grootmeester met achtergrond in zowel de Chinese Traditionele Geneeskunde als de Westerse geneeskunde. Zijn centrum, het ‘Huaxia Zhineng Qigong Training and Research Centre,’ was een broeinest van onderzoek en ontwikkeling van deze unieke praktijk.

Verbondenheid met de natuur: de kracht van Qi

Zhineng Qigong gaat uit van het principe van Qi, de levensenergie die alles doordringt. Door zachte bewegingen, ademhalingsoefeningen en meditatie stimuleert Zhineng Qigong de stroom van Qi door de energiebanen in het lichaam, bekend als meridianen. Hierbij wordt bewust een Qiveld opgebouwd, waardoor je je voedt met Hunyuan Qi, de zuivere universele energie.

Filosofie en praktijk: ‘Qi follows the mind’

Met Zhineng Qigong leer je de wisselwerking tussen lichaam en geest begrijpen. Het principe ‘Qi follows the mind’ staat centraal, waarbij je met je gedachten de stroom van Qi in je lichaam kunt beïnvloeden. Dit bewustzijn helpt je niet alleen in de Qigong-beoefening maar heeft ook een positieve impact op je dagelijkse leven.

Arjenne beoefent zhineng qigong

 

Wat kun je verwachten?

Waarom Zhineng Qigong?

Zhineng Qigong zorgt voor stressvermindering, een energieboost en emotionele balans. Doorbreek de vicieuze cirkel van stress en verhoog je veerkracht. Laad jezelf op met positieve energie voor een productieve en uitgebalanceerde benadering van je onderzoek. Leer je emoties observeren en transformeren voor een heldere geest.


QiFlow in de Praktijk: ‘Lift Qi Up, Pour Qi Down’
Je leert en ervaart de basisoefening van Zhineng Qigong en ontdekt hoe je je Qi kunt beheren voor rust, ontspanning, concentratie en balans. Als ervaren beoefenaar deel ik mijn persoonlijke reis en deel ik hoe deze krachtige techniek mijn leven heeft verrijkt.


Trainen in de Natuur: De Veluwe als je Oase van Rust
Laat je leiden door de serene omgeving van de Veluwe, een perfecte setting om Zhineng Qigong te ervaren. Temidden van de natuur versterken we de connectie tussen lichaam en geest, en brengen we harmonie in je academische leven.

Praktische informatie

Wanneer?
24 april van half 10 tot half 5 

JE KUNT JE NIET MEER INSCHRIJVEN


Waar?
Een kleinschalig conferentiehotel op de Veluwe, uitstekend te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer


Investering?
€ 425,-, inclusief koffie, thee, fruit, lekkernijen en een overheerlijke lunch én je ontvangt materiaal om thuis verder te kunnen oefenen


Vragen?
Weet je niet zeker of deze vitaliteitsdag is wat je nodig hebt? Aarzel niet om contact op te nemen, dan bespreken we of deze dag passend is. Het is voor jou en mij niet prettig als je bij een dag aanwezig bent zit die niet aansluit bij je behoefte, dus vraag gerust.


De QiFlow Vitatiteitsdag gaat door als er tenminste 6 deelnemers zijn.

Goed om te weten

Zhineng Qigong is veilig te beoefenen voor jong en oud, fit en niet zo fit. De oefeningen zijn gemakkelijk voor iedereen passend te maken.


Zhineng Qigong werkt met drie ingrediënten: fysieke, mentale en emotionele gezondheid. De basis is je fysieke gezondheid. Door de oefeningen van Zhineng Qigong maak je je je spieren en gewrichten krachtiger en versterk je je immuunsysteem. Daarnaast werk je aan je mentale gezondheid: je traint je bewustzijn door meditaties, visualisaties en intenties. Ten slotte besteed je aandacht aan je emotionele gezondheid.  Je leert hoe je emoties kunt observeren en transformeren.


Bij de Lift Qi up, pour Qi down die je op deze dag leert, zorg je ervoor dat de Qi in je lichaam aangevuld wordt met Qi uit het Universum.

 

blank

 

Tijdens deze bijzondere dag dompel je jezelf onder in de serene omgeving van de Veluwe, krijg je de kans om Zhineng Qigong te ervaren en te begrijpen waarom deze eeuwenoude methode ook in de moderne academische wereld haar waarde heeft.

 

Qigong maakt je zo sterk als een houthakker, zo lenig als een kind en kalm als een wijze.

Chinees spreekwoord

Master Liu en Anne Hering

Mijn docenten: Master Liu en Anne Hering