jijzelfNiets doen is goed voor je en je hebt het nodig.

Ledigheid is des duivels oorkussen.

 Een spreekwoord dat zoveel betekent als uit nietsdoen komt niets goeds voort.

Ik ben het daar niet mee eens.

Waarom niet?

Heel simpel: het is ontzettend belangrijk om bij te komen, niks te doen, uit te rusten, op te laden. Want hoe meer energie je hebt, hoe lekkerder je aan je promotie werkt.

Ben je moe, uitgeput, zit je niet lekker in je vel? Dan kun je uren maken wat je wilt, maar de vooruitgang die je boekt is nihil, en je put door die lange dagen jezelf alleen maar verder uit omdat je geen tijd overhoudt om bij te komen en een frisse start te maken.

Daarom is time-management flauwekul voor promovendi en kun je je veel beter richten op energiemanagement . Ervoor zorgen dat je energie hebt voor de taken die je wilt doen. Hoe beter jij je energie gebruikt, hoe minder stress en hoe beter je resultaten.

Je doet niet niks als je niks doet

Hoe zorg je dat je energie krijgt? Door niks te doen, door tijd te nemen om bij te tanken. Vind je het lastig om te rusten, te ontspannen? Onthou dan dat je niet niks doet als je uitrust. Je bent juist hard bezig: bezig om jezelf op te laden, nieuwe energie te krijgen en te zorgen dat je weer fit en fris bent om lekker aan de slag te kunnen.

Neem een bad om een keer heerlijk op te laden, goed voor je energie!

Mijn favoriete manier om niks te doen

Een van mijn favoriete manieren om niks te doen is een bad nemen. Met een heerlijke badolie of wat badzout, rustig muziekje erbij of een kaarsje. Of andere keren juist met veel bubbels en badeenden, alleen maar voor de lol.

Ik zorg dat ik minsten een keer per week zo’n bad neem, voel me als herboren daarna. Heb je geen bad? Een voetenbad werkt ook uitstekend.

Wat is jouw favoriete manier om niks te doen?

 

 

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie