Geen categorieschrijvenAcademisch schrijven is een belangrijke vaardigheid voor promovendi. Focus op het schrijfproces!

Met regelmaat krijg ik de vraag waarom ik schrijfcursussen organiseer, “…want ja, er zijn toch cursussen academic writing, en als ik die heb gevolgd, waarom zou ik dan nóg een schrijfcursus volgen?”

Goeie vraag.

 

Academic writing

Cursussen academic writing gaan over theoretische en analytische aspecten, ze behandelen zaken zoals de structuur van een wetenschappelijk artikel, het correct gebruik van bronnen, en de specifieke conventies van academisch schrijven in verschillende disciplines, het gebruik van werkwoordstijden, grammaticale constructies, enzovoort. Ze leren je wat er wel en niet in een wetenschappelijk artikel thuishoort. Ontzettend belangrijk en heel erg nuttig.

 

krijg grip op je schrijfprocesSchrijfproces


Wat je niet leert in een cursus academic writing is grip krijgen op je schrijfproces, je leert niet hoe je het schrijven aan moet pakken. Wat doe je eerst, wat doe je later? Hoe voorkom je dat je blijft herschrijven? Hoe weet je of je redenering klopt? Hoe krijg je je verhaal helder? Hoe zorg je dat je feedback krijgt waar je echt wat aan hebt? Of wat moet je doen als je het schrijven maar blijft uitstellen of last hebt van een writers block?

In de trainingen van Louter Promoveren leer je hoe je jouw schrijfproces kunt verbeteren. Je leert efficiënt en effectief schrijven, je leert over de verschillende fases in het schrijfproces en wat je wel en juist niet in die verschillende fases moet doen. Je leert hoe je een schrijfroutine ontwikkelt en wat je kunt doen als je vastloopt. Het gaat – zoals alle ondersteuning die je vanuit Louter Promoveren kunt krijgen – om hoe je iets aan moet pakken – in dit geval omgaan met literatuur en schrijven.
Een hele andere insteek dus, en net zo belangrijk en nodig als een cursus academic writing.

 

Wat zijn de verschillende opties?


Louter Promoveren biedt verschillende soorten trainingen aan om het schrijfproces onder de knie te krijgen.

Schrijfkrachtdag
Voor wie? Ideaal als je een snelle boost nodig hebt of vastzit met je schrijven.
Wat leer je? Je leert technieken om schrijfblokkades te doorbreken en krijgt praktische tips om je schrijfproces te versnellen.
Wanneer kiezen? Als je een dag vol inspiratie en praktische tips en handvatten wilt om je schrijfvaardigheden snel te verbeteren.

Academisch schrijven is een belangrijke vaardigheid voor promovendi. Focus op het schrijfproces!Online Schrijfcursus
Voor wie? Geschikt als je op zoek bent naar een flexibele, zelfgestuurde leerervaring.
Wat leer je? Je ontwikkelt een dieper begrip van het schrijfproces en leert technieken om consistent en effectief te schrijven.
Wanneer kiezen? Ideaal als je je schrijfvaardigheden op je eigen tempo wilt ontwikkelen met online ondersteuning.

Proefschriftschrijfdriedaagse
Voor wie?
Perfect als je een ‘deep dive’ in het schrijfproces wilt doen en behoefte hebt aan het oefenen met nieuwe technieken, en veel persoonlijke aandacht en gerichte feedback wilt.
Wat leer je? Alles wat je nodig hebt om effectief, efficiënt en met plezier te schrijven, en om feedback te krijgen waar je wat mee kunt. Tijd om te oefenen en het geleerde in de praktijk te brengen.
Wanneer kiezen? Als je je een paar dagen volledig wilt wijden aan je proefschrift of artikelen met professionele begeleiding.

Schrijfretraite en -training
Voor wie? Ideaal als je vijf dagen gefocuste schrijftijd wilt én beter wilt leren schrijven. Een workation.
Wat leer je? Je leert hoe je je schrijfvaardigheden naar een hoger niveau tilt en hoe je langdurig gefocust kunt werken, met daardoor ook tijd voor vrije tijd.
Wanneer kiezen? Wanneer je de tijd en ruimte nodig hebt om je volledig op je schrijfwerk te concentreren, weg van de dagelijkse afleidingen.

hoe kan ai je helpen bij het schrijfproces?

Geen échte schrijftraining, maar wel verwant aan het schrijven

AI voor onderzoekers en wetenschappers
Voor wie? Voor iedereen die wil leren hoe je met AI het omgaan met literatuur kunt vergemakkelijken en versnellen en hoe je AI kunt inzetten bij het schrijven.  
Wat leer je?
De basics van AI om je onderzoek naar een nieuw niveau te brengen, je leert hoe je AI als sparringpartner kunt inzetten.
Wanneer kiezen? 
Wanneer je wilt leren hoe AI je kan ondersteunen.

 

Hoop dat ik de keuze makkelijker voor je hebt gemaakt, zie ik je in een van de trainingen?

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie