motivatie/inspiratie

Heb je dat nieuwe boek al gelezen waar Sandra het laatst over had?
Nee joh, geen tijd voor gehad, ben veel te druk.

 

Misschien toch maar wél doen, dat lezen van mooie boeken. Uit onderzoek blijkt dat door het lezen van mooie boeken er allerlei veranderingen in je hersenen plaatsvinden die gunstige condities opleveren voor je promotie.

Boeken lezen buiten je vakgebied helpt om succesvol te promoveren

Tijdens een van de ‘weekly calls’ van het Meters Maken programma  spraken we over boeken die je leven nét een beetje anders kunnen maken, die iets moois teweeg brengen, die je aan het denken zetten of waar je ideeën en plezier uit haalt. Geen vakliteratuur, nee, boeken die helemaal niets met je promotie te maken hebben. Of althans, die lijken niks met je promotie te maken te hebben.

Om je op ideeën te brengen hier een aantal suggesties van deelnemers aan de call.

 

boeken die niet over je promotie gaan helpen juist voor je promotie! Lees eens iets anders

 

Wandelen klinkt suf. Dit boek maakt duidelijk dat het dat helemaal niet is. Bovendien helpt een dagelijkse wandeling om succesvol te promoveren.

 

Boeken lezen die niets met je promotie te maken hebben, helpen je juist bij je promotie

 

Elizabeth Gilbert helpt je om je creativiteit aan te boren. Dat is in het dagelijks leven lang niet altijd even makkelijk, maar ontzettend nodig voor je promotie. Die vraagt namelijk om veel creativiteit.

 

Boeken lezen die je plezier geven helpt bij het promoveren, is dus goed voor je PhD

 

Dit boek is geschreven door Meik Wiking, de CEO van het Happiness Research Institute in Kopenhagen In het boek wordt het concept geluk niet alleen onderbouwd door cijfers van onderzoeken, maar ook gekoppeld aan het Deens begrip Hygge. Daar kunnen we ook als Nederlanders veel van leren.

 

Laat je inspireren door dingen die niks met je promotie te maken hebben, dat is goed voor je PhD!

 

Alhoewel dit boek gericht is op vrouwen, denk ik dat ook mannen er veel aan kunnen hebben. Zeker interessant als je last hebt van het imposter syndroom of perfectionisme. En ik weet dat dat voor bijna elke promovendus geldt…

 

Je promotie een boost geven? Lees inspirerende boeken die juist niet over je PhD gaan, dat helpt!

 

Dit klinkt behoorlijk depressief, redenen om in leven te blijven. Maar het is een vrolijk makend boek over depressie en zware tijden. Speciaal aangeraden als je zelf het gevoel hebt dat je in een zware tijd zit.

 

Lees boeken die inspireren, da's goed voor je promotie!

 

Veel mensen hebben het idee dat de meeste mensen niet deugen, ook Rutger Bregman kijkt daar anders tegenaan. Hoe zie jij de wereld?

 

Laat je inspireren door boeken die niks met je PhD te maken hebben, dat helpt bij je promotie!

 

Voor als het je maar niet lukt om écht aan de slag te gaan met dat ding wat je zo graag wilt doen. Iets maken, een nieuw project starten, nu eindelijk toch eens écht beginnen met…

En er staan ook tips in die je kunt toepassen op je promotie 🙂

 

Welke boeken inspireren jou? Laat het weten en inspireer je mede-promovendi.

 

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie