motivatie/inspiratie

Het lezen van een goed boek kan van alles met je doen, het kan je een goed gevoel geven, het kan je weghalen uit het moment, het kan je helpen om te ontspannen.

Onderzoekers van de Emory University vroegen zich af of de indruk die een goed boek kan achterlaten – boeken kunnen je aan het denken zetten en je van mening laten veranderen bijvoorbeeld – ook daadwerkelijk leidt tot zichtbare veranderingen in het brein.

Zijn er veranderingen in het brein door lezen?

Het blijkt dat het lezen van een roman voor positieve veranderingen in je brein zorgt, die 5 dagen kunnen aanhouden. Via MRI-scans werd duidelijk dat er verschillende gebieden betrokken zijn bij het lezen. Een van de zaken die duidelijk werd, is dat lezen zorgt voor ‘Theory of Mind’. Dat is het vermogen om aan jezelf en anderen overtuigingen, wensen, intenties, kennis en dergelijke toe te kennen. En dat helpt weer bij het vergroten van je cognitieve ontwikkeling.

Lezen zorgt voor een grotere verbinding tussen je beide hersenhelften. Lezen helpt je verbeelding, en lezen geeft ontspanning. En laten dat nou precies zaken zijn die je nodig hebt om op een goede manier bezig te zijn met je promotie en goed over je onderzoek na te kunnen denken.

Mooie boeken lezen dus, het helpt bij je promotie.

 

 

 

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie