jijzelfWandelen is een goedkope en makkelijke manier om te bewegen en heeft heel veel voordelen.

Wat kun je altijd doen, zonder dat je je hoeft voor te bereiden, zonder dat je er speciale spullen voor nodig hebt, dat precies zoveel tijd kost als je hebt en bovendien enorme grote voordelen heeft voor jouzelf en voor je promotie?

Precies, wandelen!

Het is misschien wel het allergrootste cadeau dat je jezelf kunt geven. Een dagelijkse wandeling. Ik schreef er in 2015 (!) al eens over.

En was het toen misschien nog een beetje raar om een dagelijkse wandeling te promoten, in het afgelopen coronajaar zijn veel artikelen verschenen over wandelen en alle voordelen.

De kracht van wandelen

Wandelen helpt je bij denken en leren, verbetert je humeur, zorgt voor creativiteit, geeft perspectief, kun je – eventueel op afstand – samen doen dus zorgt voor verbinding, helpt je dankbaarheid te voelen en maakt je productiever, zo legt Deborah Grayson Riegel uit.

Philippa Fogarty licht toe waarom buiten zijn je gezonder en blijer maakt, de natuur heeft ’n enorme kracht. Een lunchwandeling van een kwartier maakt dat je productiever en meer ontspannen bent. En je overleg gaat beter als je erbij wandelt.

Nog meer achtergrond? Ferris Jaber legt uit hoe wandelen, denken en schrijven met elkaar verbonden zijn. En ik hoef je natuurlijk niet uit te leggen dat denken en schrijven de belangrijkste taken voor jou als promovendus zijn.

Bovendien vergroot wandelen ook nog eens je veerkracht en zorgt het voor minder stress.

Start je eigen wandelcompetitie

Het loont dus echt de moeite om van wandelen een dagelijkse gewoonte te maken. Start bijvoorbeeld samen met collega-promovendi een wandelcompetitie. Dat kan heel gemakkelijk met de app Ommetje van de hersenstichting. Als je die app gebruikt, krijg je na elke wandeling een interessant hersenfeitje van hoogleraar Erik Scherder. In dit filmpje legt hij uit waarom wandelen zo ontzettend goed is voor je brein.

 

Wandelen is makkelijk en erg gezond. Kers op de taart is dat je met de app Ommetje medailles kan behalen.

 

En als kers op de taart: als je de ommetje-app gebruikt krijg je stickers en medailles. Misschien word jij daar stiekem net zo blij van als ik.

 

 

 

 

 

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie