jijzelf

Promovendi zijn eigenlijk altijd bezig. En ben je niet daadwerkelijk iets aan het doen, dan zit die promotie altijd in je hoofd. 24/7. Altijd heb je het gevoel dat nuttig bezig moet zijn, want ja, als je niet nuttig bezig bent, wat ben je dan aan het doen? Dat kun je toch niet maken? Dan komt die promotie in elk geval niet op tijd af. En dan ben je misschien wel helemaal niks of niemand meer. Niks doen? Dat zeker niet!

De meeste mensen weten helemaal niet meer hoe het moet, niks doen. En – om eerlijk te zijn – promovendi al helemaal niet…

Mediteren komt het dichtst bij niks doen. Maar ja, bij mediteren doe je toch weer iets, omdat het een doel heeft. Maar zo af en toe eens echt helemaal niks doen, is heel, heel erg heilzaam. Even afstand nemen van je promotie, van alles, gewoon even helemaal niks.

 

IMG_0412

Met de volgende oefening doe je echt helemaal niks. Je hebt dus geen doel.

Hoe werkt het?

Pak een stoel en zet die op een plek waar je niks kunt zien: bijvoorbeeld voor een witte muur. Ga zitten, met je gezicht richting die muur. Zorg dat je een uur vantevoren niet meer drinkt, en ga vlak voor je gaat zitten nog even naar de wc. Zet een timer op minimaal 2 uur. Zet al je communicatieapparatuur uit , zoals je computer en je telefoon. Zorg dat je niet gestoord wordt. Doe vervolgens niks. Niet slapen, niet praten, niet eten, niet drinken, geen plan uitdenken voor de volgende stap in je promotie, niet in je hoofd alles regelen voor wat er aan zit te komen. Ga zitten en doe niks.

Over het algemeen zijn de resultaten verbluffend.

Laat je me weten wat het je heeft opgeleverd?

 

 

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie