jijzelf

Goeie voornemens werken vaak niet. Maar hoe kun je dat frisse, nog knisperverse nieuwe jaar toch goed beginnen? Niet door goede voornemens te maken, maar door te leren van het afgelopen jaar. Ingewikkeld? Absoluut niet. Met drie simpele vragen maak je een frisse start.

 

blank

 

Tien minuten voor nemen, en zorgen dat je je agenda van afgelopen jaar bij de hand hebt.

Vraag 1

Wat heb je afgelopen jaar gedaan, gemaakt, beleefd waar je trots op bent?

Vaak focussen we op de negatieve dingen, zo zijn we nu eenmaal gebouwd. Daardoor verliezen we alle positieve dingen vaak uit het oog. Kijk er eens naar, blader door je agenda, er is ongetwijfeld heel veel om trots op te zijn!

Vraag 2

Welke fouten heb je gemaakt en wat heb je daarvan geleerd of wat kun je daar nog van leren?

Fouten maken doet iedereen. Maar wat je met die fouten doet, is veel belangrijker. Geef je jezelf op je kop, maak je jezelf uit voor mislukkeling en ander akeligs? Zorg dat je wat aan je fouten hebt, door ernaar te kijken en je af te vragen wat dit betekent voor het vervolg. Een ezel stoot zich in het gemeen…

Vraag 3

Wat wil je achter je laten?

Wat wil je opruimen, achter je laten, niet meer doen? Welke projecten, doelen, to-do’s blijf je maar achter je aan slepen? Laat ze los, schrap ze van je to-do-lijst. Geldt ook voor verhalen die je jezelf vertelt. Welk verhaal helpt je niet langer? Vergeet het. Start met een nieuw verhaal en een verse to-do-lijst.

Wens je een prachtig nieuw jaar!

 

Wil je op de hoogte blijven van alle handige tips, trucs en tools? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Louter Promoveren en ontvang bovendien 321 #promotietips en maak óók nog eens kans op een promotie-succes-sessie! Klik hier.   

 

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie