jijzelf

‘Je onderzoek is het aller-aller-belangrijkste, richt je daar op.’

‘Je moet je 24/7 bezighouden met je onderzoek, anders gaat het nooit wat worden.’

Herkenbaar dit soort opmerkingen? Ik weet dat ze vaak voorbijkomen en dat er veel begeleiders zijn die er zo over denken.

Ik kijk er anders naar.

Je onderzoek is ontzettend belangrijk als je aan het promoveren bent. Dat staat buiten kijf. Maar degene die nog veel belangrijker is, dat ben jij zelf.

Op het moment dat het met jou niet goed gaat – omdat je het te druk hebt, te veel stress hebt, te weinig slaapt, weinig tijd hebt voor vrienden en familie of vul zelf maar in wat de oorzaak is dat het niet goed met je gaat – gaat het ook met je onderzoek niet goed. Omdat je je niet kunt concentreren, je snel afgeleid bent, je je druk maakt over andere dingen, je moe bent, je denkt dat je niet goed genoeg bent, je … Ook hier: vul in wat voor jou van toepassing is.

Laat je niet in de luren leggen, niet je onderzoek is belangrijk, maar JIJ bent het aller-aller-belangrijkst!

 

blank

 

Als het met jou goed gaat, kun je je op een goede manier richten op je onderzoek, ben je fris om na te denken, durf je om hulp te vragen als dat nodig is, heb je focus. Goed voor jezelf zorgen is een basisvoorwaarde, het is onderdeel van je werk als promovendus om goed voor jezelf te zorgen.

Goed voor jezelf zorgen kan op veel verschillende manieren . Laad jezelf op, doe leuke dingen, spreek af met andere mensen, slaap veel, eet gezond, ga wandelen zorg dat je lekker in je vel zit.

Beter ’n uurtje minder werken en dat uur gebruiken om je weer beter te voelen, dan doorwerken terwijl je diep van binnen ook wel weet dat dat extra uur geen extra uur werk gaat opleveren. Dat werk kun je beter doen als je weer fris en uitgerust bent. Dan heb je er minder tijd voor nodig, en is de kwaliteit een stuk beter.

Weet je niet goed hoe je ’t aan moet pakken? Aarzel niet om contact op te nemen, ik kan je zeker verder helpen.

 

Wil je op de hoogte blijven van alle handige tips, trucs en tools? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Louter Promoveren en ontvang bovendien 321 #promotietips en maak óók nog eens kans op een promotie-succes-sessie! Klik hier.   

 

 

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie