handige bronnen

Heb je het idee dat je snel vergeet wat je hebt gelezen? Daar hebben meer mensen last van.

Onthouden is een ingewikkeld proces. Er zijn allerlei wetenschappelijk bewezen methodes die je helpen om je geheugen te verbeteren, zoals mediteren, gezond eten en genoeg pauze nemen. Onthouden is geen passief proces, en blootgesteld worden aan informatie geeft geen enkele garantie dat je die informatie ook daadwerkelijk onthoudt.

De beste manier om iets te onthouden is door je actief bezig te houden met de informatie waar je iets mee wilt, zodat je de informatie daadwerkelijk verwerkt.

Zo werkt het ook bij geschreven tekst: meestal glijden je ogen simpelweg over de pagina. Geen garantie voor onthouden. Maar als je brein actief wordt gestimuleerd tijdens het lezen, onthou je veel meer.

Wat kun je met dat idee? Wetenschappers vanuit verschillende disciplines gingen er mee aan de slag en ontwikkelden een font: Sans Forgetica. De belofte: lees je een tekst in Sans Forgetica, dan onthou je veel beter wat je hebt gelezen.

Hier is de link als je de video niet kan zien.

Wil je dat jouw liefde nooit vergeten wordt? Schrijf je liefdesbrief in Sans Forgetica, daar is zelfs al een liedje over

Hier is de link voor de video.

Je kunt de Sans Forgetica hier gratis downloaden. DE Sans Forgetica, voor een onvergetelijk proefschrift!

Wil je op de hoogte blijven van alle handige tips, trucs en tools? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Louter Promoveren en ontvang bovendien 321 #promotietips en maak óók nog eens kans op een promotie-succes-sessie! Klik hier.   

Image thanks to impactbmd.com

 

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie