handige bronnen

Onlangs ontving ik een mail van Marjolein. Ze schreef me dat ze een boek had gelezen van Mark Tigchelaar over lezen en onthouden. Daarin verwijst hij ook naar software die je kunt gebruiken bij het lezen op het scherm, zie http://useclark.com/nl/software .

Uit onderzoek blijkt namelijk dat we vanaf een scherm slechter lezen dan vanaf papier: we zijn geneigd om een pagina te scannen en dus niet alles te lezen én de opbouw van de tekst is van grote invloed op wat we onthouden. Omdat je op die opbouw natuurlijk geen invloed hebt als je teksten moet lezen – en de kans dus groot is dat de opbouw dusdanig is dat die je niet gaat helpen om de tekst te onthouden – is het belangrijk om goed te focussen tijdens het lezen, want focussen helpt weer om beter te onthouden. De software die Marjolein noemt, helpt bij dat focussen. En dus bij het beter verwerken van informatie.

Laat je me weten hoe het voor jou werkt?

 

Wil je op de hoogte blijven van alle handige tips, trucs en tools? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Louter Promoveren en ontvang bovendien 321 #promotietips en maak óók nog eens kans op een promotie-succes-sessie! Klik hier.    

 

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

1 reactie

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie