jijzelf

De herfst is zoals we weten het seizoen van loslaten. Kijk maar naar buiten, naar de bladeren. Die laten weer los, en niet zo’n klein beetje ook. En het is niet voor niks dat ze dat doen. Dat is voor de boom waar ze aan groeien een noodzaak. Zouden ze niet loslaten, dan zou de boom de winter lastiger doorkomen: dan zou er teveel energie gaan zitten in het voeden van die bladeren – terwijl de sapstromen juist min of meer stil komen te liggen in de winter. De boom gebruikt juist veel energie om goed voor z’n wortelstelsel te zorgen en er in het voorjaar weer fris en stevig tegenaan te kunnen.

Loslaten is dus iets heel nuttigs. En niet alleen voor bomen. Wat ik elke herfst doe, is me afvragen wat ik kan loslaten, welke gewoonte niet meer handig is. En vervolgens maak ik een plannetje om dat los te laten.

Voorbeeld? Ik merk dat ik de laatste tijd tussendoor iets te vaak op sociale media zit naar m’n zin. Plannetje: helder plan voor m’n dag hebben, en een moment inbouwen voor de social media. Me daar aan houden. En mijn ervaring heeft me geleerd dat ik dat uitstekend kan. Kwestie van oefenen.

Herfstje spelen dus, ik kan het je van harte aanraden!

 

Wil je op de hoogte blijven van alle handige tips, trucs en tools? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Louter Promoveren en ontvang bovendien 321 #promotietips en maak óók nog eens kans op een promotie-succes-sessie! Klik hier.    

 

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank