jijzelfNuttige tips in deze tijd van veel thuisblijven

Soms krijg ik tips toegestuurd van promovendi. Niet altijd genoeg voor een heel blog, maar wel zinvol om te delen. Vijf nuttige tips, ik hoop dat je er je voordeel mee kunt doen.

Voor je ogen

Veel naar je computer, iPad of smartphone kijken is funest voor je ogen. Tenminste, als je dat dichtbij kijken niet elke 20 minuten afwisselt met 20 seconden in de verte kijken.

 

Een van de vijf tips tijdens het verplicht thuisblijven is om je ogen gezond te houden.

Voor de leuk

Dit is alleen maar voor de leuk. Progress geeft mij een prettig gevoel van voldoening 🙂

Voor je productiviteit           

Het beste dat je kunt doen om je productiviteit te verhogen is tijd in plannen om te denken. Einstein, Nietzsche en Darwin – om maar een paar voorbeelden te noemen – zweerden erbij. Tijd doorbrengen in je hoofd.

Twee uur per week doet al een heleboel. Zonder je 2 uur af, zorg dat je geen afleiding hebt, alleen pen en papier is toegestaan.

Je kunt de tijd gebruiken om te reflecteren en om je gedachten de vrije loop te laten. In Princeton is dat vast onderdeel van je werkweek.

Voor tegen de stress

Erik Scherder legt in dit filmpje uit waarom je stress krijgt van binnenzitten en wat je ertegen kunt doen.

 

 

Voor bij het binnenblijven

De Volkskrant heeft een ‘Binnenblijfgids’ gemaakt. Met tips voor slim thuiswerken. wat te kijken op Netflix, yoga op YouTube of wat je kunt koken. Het zijn tips tegen verveling en die helpen om geen ruzie te krijgen. Wellicht zit er iets bruikbaars voor je tussen.

Heb je aanvullingen? Zet ze in de comments.

 

 

 

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie