motivatie/inspiratieWoop is een wetenschappelijke methode om beter te bereiken wat je wilt.

Over plannen en doelen halen heb ik al veel geschreven. Maar omdat iets weten nog niet betekent dat je het ook daadwerkelijk kunt doen , kwam Marjolein met een tip over ‘WOOP’ je leven. Nu gaat WOOPen niet alleen over plannen, je kunt de techniek toepassen om elke wens die je hebt te vervullen.  

Wat is het?

WOOP is een wetenschappelijk onderbouwde methode die je helpt om de obstakels die je tegenhouden om je doel, je wens  te bereiken juist in te zetten als manier om je doel wél te bereiken.

WOOP helpt je om je wensen te vervullen, je gewoontes te veranderen en prioriteiten te stellen. Het wordt ook wel een mentale strategie genoemd, wetenschappelijk bekend als ‘mental contrasting with implementation intentions’.

Hoe dat werkt? 

Vaak wordt gezegd dat als je maar positief denkt en een goede uitkomst visualiseert, dat je er dan wel komt. Maar uit onderzoek blijkt dat alleen positief denken en een goede uitkomst visualiseren niet werkt. Je hebt iets extra’s nodig.

blank

WOOP staat voor:

Wat is dat extra? Als je je afvraagt welke obstakels je gaat tegenkomen om je wens te vervullen en wat je gaat doen om die obstakels te overwinnen gebeurt er iets anders. Combineer dat met positief denken en visualiseren, heb je een hele sterke combinatie in handen.

Wish                           

Outcome                    

Obstacle                    

Plan    

Elke letter staat voor een stap. Je eerste stap:

Maak je wens helder, wat wil je graag bereiken?

Je tweede stap:

Visualiseer de uitkomst van het vervullen van die wens, waar sta jij als je wens is uitgekomen, hoe voel je je dan? Wat is voor jou de opbrengst?

Je derde stap:

Vraag je of welke obstakels je gaat tegenkomen om je wens te vervullen, wat zit er in jou dat je tegenhoudt? Benoem je innerlijke obstakel en stel je dat obstakel helder voor.

Je vierde stap:

Maak een plan om op een goede manier met dat obstakel om te gaan. Welke actie kun je ondernemen, welke gedachte gaat jou helpen om over dat obstakel heen te komen?

Als … (obstakel), dan ga ik … (actie of gedachte)

In dit filmpje vind je meer informatie over WOOP.

Klik hier als je het filmpje niet kunt zien.

Wil je nog meer te weten komen over WOOP? Dat kan hier.

WOOP je leven!

 

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie