handige bronnen

Het cliché dat een beeld meer zegt dan 1000 woorden ken je ongetwijfeld. Dat cliché hebben we niet voor niks: het klopt 😉

Kijk hier maar eens naar:

blank

Dit is een voorbeeld van een visual (met dank aan Christine Louter voor het beschikbaar stellen): een combinatie van tekst en beeld die maakt dat je beter snapt en onthoudt waar – in dit geval – een boek over gaat. In een oogopslag helder hoe of wat.

Als je zo’n visual maakt van een artikel of boek dat je leest voor je proefschrift, leg je makkelijker verbanden en onthoud je ook veel beter wat je gelezen hebt. Heel handig voor bijvoorbeeld je theoretisch kader, omdat je natuurlijk ook visuals kunt maken over de dwarsverbanden tussen de verschillende artikelen die je hebt gelezen. Zo bouw je voor jezelf een beter begrip op. Graham Shaw legt in deze TEDtalk uit hoe dat werkt, en laat zien dat tekenen makkelijker is dan je denkt.

Wil je er meer over lezen? Dan zijn de boeken van Willemien Brand een aanrader. En neem vooral ook de tips van Mark Tigchelaar in de visual ter harte.

En lees hier wat brood roosteren hiermee te maken heeft.

Wil je op de hoogte blijven van alle handige tips, trucs en tools? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Louter Promoveren en ontvang bovendien 321 #promotietips en maak óók nog eens kans op een promotie-succes-sessie! Klik hier.  

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie