jijzelf

Onze gedachten dwalen het vaakst af wanneer we gestrest zijn of verveeld. Je werk duurt 50 procent langer als je continu switcht tussen taken, in vergelijking met 1 taak van het begin tot het einde doen. Gemiddeld wisselen we 566 keer van computerapplicatie op een normale werkdag en checken onze mail 88 keer. Oftewel 11 keer per uur.

Zomaar een aantal feiten die Chris Bailey, de schrijver van ‘Hyperfocus: how to be more productive in a world of distraction’ beschrijft in zijn boek.

Bailey houdt dan ook een pleidooi voor het managen van je aandacht: bewust kiezen waar je aandacht aan geeft, in plaats van automatisch meegaan in allerlei afleiding. Dat lijkt verdacht veel op diep werken , daar schreef ik al eens over.

In dit filmpje legt Chris Bailey uit hoe je op een prettige manier productiever wordt.

Dit is een rechtstreekse link naar het filmpje.

Maar misschien nog veel belangrijker dan alle tips: als je je telkens laat afleiden, onthou je veel minder, en dat maakt dat je leven veel minder betekenisvol voelt. Als je aandacht verdeeld is, ervaar je de wereld om je heen anders dan als je je richt op datgene wat je belangrijk vindt. Ook wordt je minder creatief als je continu afgeleid bent, omdat er minder tijd overblijft om te denken en te reflecteren. En daar word je simpelweg ongelukkig van. Tijd geven aan wat je belangrijk vindt, dat is wat ons gelukkig maakt.

Hoeveel tijd besteed jij aan wat je belangrijk vindt?

Niet genoeg naar je zin? Kijk eens welke kleine stap je kunt zetten om daar verandering in aan te brengen.

 

Wil je op de hoogte blijven van alle handige tips, trucs en tools? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Louter Promoveren en ontvang bovendien 321 #promotietips en maak óók nog eens kans op een promotie-succes-sessie! Klik hier.   

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie