planning

Zo’n moment dat er deadlines zijn, dat de vakantie eraan zit te komen, dat dat paper gesubmit moet worden, dat die presentatie toch echt overmorgen is… De druk die dat geeft, de stress… en voor je het weet ben je als een kip zonder kop aan de slag.

Wat er vaak gebeurt in zo’n situatie, is dat je twee dingen uit het oog verliest:

–       dat je geen overzicht meer hebt over wat je precies doet, vindt, denkt, ontdekt;

–       dat je niet meer precies weet waar je mee bezig bent, kortom: dat je je doel uit het oog verliest.

Op het moment zelf kom je daar wellicht wel mee weg – je hebt je deadline gehaald – maar als die vakantie/deadline/presentatie/enz. dan eenmaal voorbij is, heb je grote kans dat je niet meer terug kunt vinden wat je gedaan hebt, je toch wat dingen over het hoofd hebt gezien en als het ware wat ‘gaten’ hebt in het geheel.

De oplossing is simpel, maar niet gemakkelijk om op dat moment toe te passen:

–       Noteer wat je doet, vindt, denkt, ontdekt. Creëer als het ware een onderzoeksdagboek, zodat je achteraf nog weet wat je gedaan hebt en op een rustiger moment daar nog eens met aandacht naar kunt kijken om te zien of toch echt alles wat moest gebeuren ook echt gebeurd is. Of dat je misschien een briljante ingeving had waar je vanwege de stress niet meer  aan toegekomen bent.

–       Vraag je bij alles wat je doet af: waarom doe ik dit? Waarom lees ik dit, waarom schrijf ik dit, waarom vraag ik dit? Dat helpt je om doelgericht te blijven, en je niet te verliezen in allerlei zaken die niet bijdragen aan het doel dat je wilt bereiken.

Simpel, maar niet gemakkelijk.

 

Wil je op de hoogte blijven van alle handige tips, trucs en tools? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Louter Promoveren en ontvang bovendien 321 #promotietips en maak óók nog eens kans op een promotie-succes-sessie! Klik hier.

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie