motivatie/inspiratie

En… herinner je je nog je goede voornemens van het begin van het jaar? Of misschien die van het begin van het nieuwe academisch jaar?

Grote kans dat je een start hebt gemaakt, maar dat je vervolgens gestrand bent. Zo gaat dat vaak, met goede voornemens. Of dat je je voorneemt dat je er morgen, volgende week, volgende maand toch écht, écht, écht mee gaat beginnen…

Hoe dat komt? Een van de redenen is dat het moeilijk of saai is om je doel te bereiken, en je hebt nog geen nieuwe gewoonte opgebouwd. Maar gelukkig is er een andere manier!

Een Japanse methode – Kaizen – gaat over verbetering.  Kaizen betekent ‘veranderen naar beter’. En het mooie: de kern is een principe van 1 minuut. Hoe werkt het?

Het idee van Kaizen is dat je met iets concreets (datgene wat je graag wilt verbeteren, veranderen) 1 minuut aan de slag gaat, bij voorkeur op een vast tijdstip. En je snapt: 1 minuut is absoluut haalbaar. En omdat het maar een minuut duurt, kun je datgene wat je doet ook met veel plezier en gemak doen.

Tel die minuten van elke dag op, dan merk je dat je in hele kleine stapjes de goede kant op gaat. En gaat die ene minuut goed? Dan kun je die ene minuut langzaam uitbouwen naar 2, 5, 10 minuten. Uiteindelijk ben je zomaar een half uur met iets bezig waar je voorheen niet eens aan begonnen zou zijn, en ook nog eens zonder er nou speciaal moeite in te steken.

Dus, wat ga jij in kleine stapjes veranderen om succesvol en op tijd te promoveren?

 

Wil je op de hoogte blijven van alle handige tips, trucs en tools? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Louter Promoveren en ontvang bovendien 321 #promotietips en maak óók nog eens kans op een promotie-succes-sessie! Klik hier.

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie