schrijven

Ik liet je al eens weten hoe je een goed abstract moet schrijven

Maar waarom zijn abstracts zo belangrijk? Hierom:

Reden 1

Een abstract helpt je om helder te krijgen waar je artikel over gaat. Zo’n abstract kan dus een goeie eerste stap zijn in het hele schrijfproces, een abstract helpt je om je gedachten te ordenen. Als je abstract helder is, is dat een goede leidraad voor je artikel. Het oplossen van problemen in je abstract helpt je ook om problemen in je artikel op te lossen.

Reden 2

Als het je niet lukt om een abstract te schrijven, kan het heel goed zijn dat je artikel niet voldoende focus heeft. Je kunt je abstract dus ook als diagnostische tool gebruiken.

Reden 3

Abstracts worden het vaakst gelezen. Als je abstract goed in elkaar zit, overtuig je daarmee je lezer om het hele artikel te lezen en wellicht te gebruiken. En daar doen we ’t voor.

Reden 4

In je abstract noem je de belangrijkste ‘key words’ van je onderzoek. Dat helpt om gevonden te worden. Zeker omdat de titel van je artikel bijna nooit alle belangrijke termen kan bevatten waarop je gevonden wilt worden. Een goed abstract vergroot dus je vindbaarheid.

Schrijf dus een abstract, zelfs als het tijdschrift waarin je wilt publiceren er niet om vraagt.

 

Wil je op de hoogte blijven van alle handige tips, trucs en tools? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Louter Promoveren en ontvang bovendien 321 #promotietips en maak óók nog eens kans op een promotie-succes-sessie! Klik hier.    

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie