planning

“Life is what happens to you, while you’re busy making other plans.” John Lennon, uit: Beautiful Boy, 1980

Plannen is zeg maar ‘een dingetje’ voor veel promovendi. Ik heb er al veel over geschreven. Vervolgens is het de kunst om de tips en trucs toe te passen in een werkbaar plan.

Veel planners en agenda’s zijn behoorlijk onmogelijk om mee te werken, omdat ze simpelweg geen rekening houden met het soort werk dat je als promovendus moet doen. Marjolein stuurde daar een briljante tip voor: een website vol met gratis planners die je helpen om helderheid te creëren. 

Op die website vind je bijvoorbeeld planners die je helpen uit te zoeken wanneer je meer of minder producief bent, hoe je in de vorm van projecten en taken kunt plannen in plaats van in de vorm van tijd, als je geen idee hebt wat je als eerste aan moet pakken, of als je simpelweg moet bijhouden wat er allemaal nog moet gebeuren.

De website geeft uitleg over hoe je de verschillende planners kunt gebruiken. Mee aan de slag dus: want hoe meer helderheid, hoe leger je hoofd, hoe productiever je kunt werken, hoe meer tijd er over blijft voor alle andere dingen die je ook nog wilt doen, behalve promoveren.

De paradox is dat tijd besteden aan plannen voelt als verloren tijd, maar het levert juist veel tijd op. Plan maken dus!

 

Wil je op de hoogte blijven van alle handige tips, trucs en tools? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Louter Promoveren en ontvang bovendien 321 #promotietips en maak óók nog eens kans op een promotie-succes-sessie! Klik hier.    

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie