motivatie/inspiratieProbeer antwoorden te vinden op je vragen op een vast moment per dag, bijvoorbeeld tijdens het tandenpoetsen.

Merk jij ook dat je soms verzandt in negativiteit? Dat je in hetzelfde kringetje blijft ronddraaien? Dat dat stress veroorzaakt? Dat je maar blijft malen over die ene vraag?

De vragen die je jezelf stelt, zijn bepalend voor hoe je tegen de wereld aankijkt.

Vraag je je altijd af waarom dingen niet goed gaan? Dan is dat waar je je op focust. Vraag je je af wat een goede volgende stap is? Dan is dat waar je op focust. Je zou dus kunnen zeggen dat je manier van denken bepalend is voor hoe je je voelt: denk je vooral akelige dingen, dan ga je je snel akelig voelen, dank je aan vrolijke dingen, juist, dan ga je je vrolijk voelen. Zo klaar als een klontje.

Je hebt vast van de de roze olifant gehoord: als iemand tegen je zegt ‘Denk niet aan een roze olifant’, dan denk je vervolgens aan een roze olifant. Daar heeft de oefening die ik geef mee te maken.

verander je focus, phd, positief

Tony Robbins verwoordt het als volgt: “The quality of your life is a reflection of the quality of the questions you ask yourself”

Daarom wil ik je vragen om de komende periode de volgende vragen te beantwoorden. Hou je dat een tijdje vol, dan zul je merken dat je focus verandert, en dat je je anders zult voelen. Dat je weer meer zin krijgt, en je met een andere blik tegen de wereld aankijkt.

Vast moment

Omdat het lastig is om elke dag aan te denken aan het stellen van die vragen – en de methodiek werkt het best als je jezelf de vragen dagelijks stelt – helpt het om een vast moment op de dag te kiezen. Je maakt het jezelf nog gemakkelijker als je het koppelt aan iets wat je toch al elke dag doet. Bijvoorbeeld tandenpoetsen. Verder is het belangrijk dat je echt nadenkt over het antwoord op de vragen; probeer het antwoord ook te voelen, en zorgen ervoor dat je niet hetzelfde antwoord geeft als de dag ervoor.

kies een vast moment op de dag om je focus te veranderen

 

De vragen voor tijdens het tandenpoetsen:

  1. Waar ben je enthousiast over?
  2. Waar ben je trots op?
  3. Waar wil je je energie in stoppen?
  4. Waar ben je dankbaar voor?
  5. Van wie hou je en wie houdt er van jou?

Probeer het gewoon. Ze zeggen vaak dat je 21 dagen nodig hebt om een nieuwe gewoonte aan te leren. Mijn suggestie: schrijf deze vragen op een briefje/geeltje, plak ze op je spiegel, en beantwoord ze tijdens het tandenpoetsen. Stop pas met tandenpoetsen als je de vragen hebt beantwoord. Gebeurt er niets, dan is je gebit je in elk geval dankbaar.

Hoor graag wat het je heeft opgeleverd!

 

Wil je op de hoogte blijven van alle handige tips, trucs en tools? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Louter Promoveren en ontvang bovendien 321 #promotietips en maak óók nog eens kans op een promotie-succes-sessie! Klik hier.    

 

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie