Over succes wordt veel geschreven. Zoek op het internet en je vindt heel veel verschillende quotes:

als promovendus is het belangrijk je succes te vieren

vier je succes als promovendus

vier de succes in je onderzoek, PhD!

 

Een rode draad in al die quotes is dat succes nooit zomaar vanzelf komt, het is iets waar je hard voor werkt. En omdat je er zo hard voor werkt, is het heel gemakkelijk om maar gewoon heel hard door te blijven werken, en niet stil te staan bij datgene wat je bereikt hebt in je onderzoek. Terwijl dat juist zo belangrijk is!

Waarom is het vieren van je succes belangrijk?
– iets vieren geeft een positieve atmosfeer, en niets beter voor je werk dan een positieve atmosfeer! Heb je weleens geprobeerd om veel werk te verzetten terwijl de stemming ver beneden nul was? Dan ken je het belang van een positieve atmosfeer.

– iets vieren geeft ook de mogelijkheid om te evalueren, om stil te staan bij wat je bereikt hebt. Wat ging er goed? Wat had er achteraf gezien wellicht beter gekund? Wat leert dit je voor de volgende periode? Ik schreef daar al eens eerder over, over hoe je kunt leren van eerdere ervaringen.

– iets vieren geeft ook de mogelijkheid om degenen met wie je hebt samengewerkt te bedanken voor wat zij hebben gedaan. Dat wordt maar al te vaak uit het oog verloren. Je hebt echt anderen nodig om jouw resultaat te kunnen bereiken. En wie wil er nou niet bedankt worden? Bovendien is het ook weer bevorderlijk voor die al eerder genoemde goede sfeer.

Feestje vieren dus! En daar niet te moeilijk over doen. Wees spontaan, bedenk iets leuks, doe iets aardigs. Iedereen houdt van feestje. Groot of klein, afhankelijk van de grootte van het succes. Iets lekkers meenemen voor bij de koffie kan al een groot verschil maken!

vier je succes tijdens je promotie

 

En denk niet dat je niks te vieren hebt. Tóch aan de slag zijn gegaan, paragraaf geschreven, labresultaten behaald, testresultaten binnen, goed gesprek met je begeleider. Allemaal successen om bij stil te staan en om te vieren!

 

Wil je op de hoogte blijven van alle handige tips, trucs en tools? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Louter Promoveren, ontvang bovendien 321 #promotietips en maak óók nog eens kans op een promotie-succes-sessie! Klik hier

 

 

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie