schrijven

Actie 1: Schrijven is en blijft een lastig ding voor veel promovendi. Ben jij ook iemand die het schrijven het liefst uitstelt en denkt dat je het schrijven heus kunt bewaren tot het einde van je promotie? Niet doen. Als je het schrijven uit de weg gaat, ontwikkel je nooit de vaardigheden die je nodig hebt om effectief en efficiënt te schrijven op het niveau dat van je gevraagd wordt.  Schrijf dus!

Actie 2: Ga niet alleen schrijven voor je onderzoek, nee, grijp ELKE gelegenheid aan om te schrijven: rapporten, papers, reviews, commentaar. Begin een blog. Schrijf voor het promotieblad. Maakt niet uit wat je doet, maar schrijf!

onderneem actie voor je proefschrift

Actie 3: Blokkeer tijd in je agenda om te schrijven. En hou je ook aan die tijden. Al schrijf je elke dag maar 20 minuten, 5 dagen per week is toch 100 minuten per week, is toch minimaal 400 minuten per maand, is toch bijna 7 uur. Al gauw een dag schrijven.
En als je dat nou eens twee of drie keer per dag voor elkaar krijgt… Schrijftijd inplannen dus!

Actie 4: Zorg dat je feedback krijgt. Niet alleen van je begeleiders, maar ook van je collega’s. Feedback helpt je om je tekst te verbeteren. Vraag dus om feedback!

Actie 5: De volgorde waarin je dingen opschrijft is niet van belang. Je hoeft niet de volgorde aan te houden zoals de tekst gelezen wordt. Vind de methode het makkelijkst? Begin dan met je methode. Schrijf als eerste over wat je weet!

 

Vrijelijk gebaseerd op het handboek ‘How to get a PhD’ van Philips and Pugh

 

Wil je op de hoogte blijven van alle handige tips, trucs en tools? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Louter Promoveren, ontvang bovendien 321 #promotietips en maak óók nog eens kans op een promotie-succes-sessie! Klik hier

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie