Heb jij dat ook? Dat je je motivatie af en toe he-le-maal kwijt bent? Dat je geen idee meer hebt waarom je aan die promotie begonnen bent? Dat je eigenlijk het liefst wilde dat je nooit was begonnen?

Wees gerust, dan ben je niet de enige. Eerlijk gezegd ken ik geen enkele promovendus die niet op enig moment heeft overwogen om het bijltje er bij neer te gooien. Wat kun je doen als je je zo voelt? Een tip die gegarandeerd werkt.

motivation

Voel je je niet al te best, geen zin meer, wil je het liefst de hele dag met je hoofd onder de deken blijven liggen, zou je het liefst zo hard mogelijk van je computer weglopen of de deur van het lab zo hard mogelijk achter je dichtslaan om ‘m nooit meer open te doen? Als je dat gevoel hebt, kan ik je het volgende aanraden: schrijf een brief.

Schrijf een brief? Precies. En om het nog specifieker te maken: schrijf een brief aan jezelf. Beschrijf in die brief waarom je ooit aan je promotie begonnen bent, en waarom je je promotie af zou willen maken. Je kunt bijvoorbeeld de volgende vragen beantwoorden voor jezelf:

– Waarom wilde je gaan promoveren?

– Wat wil je na je promotie gaan doen?

– Wat gaat je promotie je opleveren?

– Hoe ziet je leven eruit als je je promotie hebt afgerond?

– Welke mogelijkheden heb je nu omdat je aan het promoveren bent (die je anders wellicht niet zou hebben)?

– Welke mogelijkheden heb je na je promotie?

– Wat zijn de leukste onderdelen van je promotie?

– Wat inspireert je in je promotie?

– Hoe zul je je voelen als je je promotie daadwerkelijk afrondt?

remember to write that letter home!

Het voelt misschien een beetje raar, maar door zo’n brief aan jezelf te schrijven, wordt vaak weer heel helder waar je het ook alweer allemaal voor doet. En zorg dat je die brief in je buurt houdt, zodat je ‘m kunt herlezen op het moment dat je er even doorheen zit. Succes gegarandeerd!

 

Wil je op de hoogte blijven van alle handige tips, trucs en tools? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Louter Promoveren en ontvang bovendien 321 #promotietips en maak óók nog eens kans op een promotie-succes-sessie! Klik hier.    

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie