schrijven

Er zijn van die dagen dat het schrijven maar niet wil lukken. Alles lijkt je af te leiden. Alles is beter dan schrijven. Dan is er hulp. Weliswaar in behoorlijk drastische vorm, maar toch. Voor sommige mensen kan dit een uitkomst zijn.

forcedraft of de proefschriftschrijfdriedaagse?

Waar heb ik het over? Over het programma Writersblock. Een programma dat je – het woord zegt het al – forceert om met tekst te komen. Het werkt heel simpel: je geeft aan wat de titel van je ‘draft’ is. Daarna geef je aan wat je doel is, in aantal minuten of in aantal woorden. Writersbock blokkeert vervolgens de rest van je computer, alles wat je kunt doen is schrijven, totdat je je doel hebt bereikt. Je wordt dus gedwongen om je te focussen. Op dit moment beschikbaar voor Windows, een Mac-versie volgt binnenkort.

Voor sommigen kan dat een uitkomst zijn. Maar er zijn ook andere manieren om tóch aan het schrijven te komen. Daarover kan ik je alles vertellen tijdens de proefschriftschrijfdriedaagse. 1 februari gaat die op veler verzoek weer van start. Een uitkomst. Voor als het schrijven met Writersblock niet voor je werkt of als je nog heel veel meer wilt leren over effectief, efficiënt en met plezier schrijven.

 

Wil je op de hoogte blijven van alle handige tips, trucs en tools? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Louter Promoveren en ontvang bovendien 321 #promotietips en maak óók nog eens kans op een promotie-succes-sessie! Klik hier

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie