jijzelf

Heb je met regelmaat stress? Of voel je je misschien gedeprimeerd? Slaap je slecht? Heb je last van angst? Vind je het lastig om je te concentreren?

Het zijn helaas allemaal klachten waar promovendi met regelmaat – in meer of mindere mate – last van hebben. En het vervelende van dit soort klachten is, dat je vaak niet goed weet wat je ermee moet doen.

Sara Lazar – een neuroscientist – vertelt in een TEDxCambridge dat onze neuroplasticiteit ons daarbij kan helpen. Hoewel ze het zelf in eerste instantie niet geloofde, bleek ze zichzelf beter te gaan voelen als ze mediteerde. Luister zelf hoe dat dat zit:

Of klik op deze link als het filmpje niet zichtbaar is.

In een eerdere blog laat ik je een aantal apps zien die je heel gemakkelijk kunt gebruiken om hier eens mee te gaan experimenteren. Baat het niet, dan schaadt het zeer zeker niet!

Ik hoor graag je ervaringen.

 

Wil je op de hoogte blijven van alle handige tips, trucs en tools? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Louter Promoveren en ontvang bovendien 321 #promotietips en maak óók nog eens kans op een promotie-succes-sessie! Klik hier.

 

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie