schrijven

Af en toe vermeld ik ze, van die boeken die handig, nuttig of nodig zijn, of alledrie. Dit is weer zo’n boek. Een boek dat je kan helpen om te publiceren (en gepubliceeerd te worden) in het Engels, iets waar je bijna niet meer aan ontkomt als promovendus. En iets wat absoluut nog niet meevalt.

Het boek heet ‘A scholar’s guide to getting published in English, critical choices and practical strategies’. Het is geschreven door Mary Jane Curry and Theresa Lillis. De ene is associate professor in Language Education at the University of Rochester USA, de ander is professor in English Language and Applied Linguistics at het Open University in Engeland.

 

A scholar's guide to getting published in English

Het boek baseert zich op onderzoek en geeft heuristieken die je helpen om je eigen keuzes en strategieën nog eens onder de loep te nemen. Er worden veel voorbeelden gebruikt die allemaal tot doel hebben om je aan het denken te zetten en om ervoor te zorgen dat je niet ‘maar wat doet’, maar hopelijk goed beargumenteerde keuzes kunt maken.

Onderwerpen die voorbij komen zijn onder andere ‘joining academic conversations in a competetive marketplace’,  ‘publishing articles or book chapters?’, ‘identifying the conversations of academic journals’, ‘collaborating on texts for publication’, ‘accessing resources for writing for publication’, ‘communicating with publishing gatekeepers’.

Elk  hoofdstuk bevat vaste elementen: de focus van het hoofdstuk; data, vragen en commentaar die je helpen om grip te krijgen op de focus van het hoofdstuk; vragen die je laten reflecteren op wat je doet; suggesties voor volgende stappen die je kunt zetten; verwijzingen naar andere bronnen waar je meer informatie over het onderwerp van dat hoofdstuk kunt vinden en verwant onderzoek.

Aanrader!

Wil je op de hoogte blijven van alle handige tips, trucs en tools? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Louter Promoveren en ontvang bovendien 321 #promotietips en maak óók nog eens kans op een promotie-succes-sessie! Klik hier

 

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie