schrijven

Schrijven is misschien wel hét belangrijkste onderdeel van promoveren. Zonder goede teksten geen papers, geen artikelen, geen proefschrift. Hoe meer tijd je kwijt bent met schrijven, hoe langer je promotie zal duren. Zo simpel ligt dat.

Het is dus van groot belang om te zorgen dat je een hele goede schrijfvaardigheid hebt, en nog specifieker: dat je heel goed bent in academisch schrijven en het schrijven voor zo’n groot project als een proefschrift. Dat vraagt namelijk om andere vaardigheden dan het schrijven van bijvoorbeeld een scriptie.

Twee ingrediënten die je gaan helpen om een betere schrijver te worden zijn

–       schrijfschema’s

–       heldere deadlines

Wat is belangrijk bij het opstellen van een schrijfschema?

Misschien het belangrijkste: zorg dat je een schrijfschema hebt! Als je geen schema hebt, heb je niets om aan af te meten of je op schema ligt. Je weet dan niet hoe het gaat, of je opschiet of juist niet, of je voldoende schrijft. Zorg dus dat je in elk geval een schema hebt, het is het meest onrealistisch om helemaal geen schema te hebben.

–       Je hebt geen grote blokken tijd nodig, jezelf 15, 30 of 60 minuten per dag geven kan ruimschoots voldoende zijn.

–       Zorg dat je schrijven op je dagelijkse to-do-lijst zet

–       Korte en regelmatige sessies werken daarvoor het allerbeste.

 

Twee onmisbare ingrediënten om een betere schrijver te worden

 

Wat is belangrijk bij heldere deadlines?

Deadlines werken alleen als het échte deadlines zijn.  Deadlines die geen echte deadline zijn, zijn deadlines waar je mee gaat sjoemelen, zijn deadlines die je gaat verschuiven. En dan werkt het principe van een deadline dus niet meer…

Zorg dus dat je échte deadlines stelt en dat je deadline niet ambitieus, maar realistisch is.

Wil je op de hoogte blijven van alle handige tips, trucs en tools? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Louter Promoveren en ontvang bovendien 321 #promotietips en maak óók nog eens kans op een promotie-succes-sessie! Klik hier.

 

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie