Eveline Oostdijk

Ik ervaar nu veel meer grip op het schrijfproces en weet veel beter hoe ik dingen aan moet pakken. Ik heb vertrouwen dat het gaat lukken. Ik vind de variatie in werkvormen heel goed en de opbouw van de training ook. Arjenne is heel helder op zowel de inhoud en het proces en dat is heel fijn.

De proefschriftschrijfdriedaagse is een leuke, leerzame training waarbij je inzicht krijgt in je eigen schrijfproces en veel inspirerende tips krijgt aangereikt om meer grip op dat proces te krijgen.

Jan Knippenberg

Ik heb goede instrumenten gekregen om de literatuur te ordenen en ook nuttige uitgangspunten voor het schrijven zelf: opbouw alinea’s, ‘haakjes’ in zinnen en dat soort zaken meer. De driedaagse heeft me ook geholpen mijn onderwerp nog eens goed tegen het licht te houden, te kijken naar de hoofdstukindeling.

Heb me voorgenomen om zeker aan de slag te gaan met free writing en om reguliere afspraken met mijn promotoren te maken over voortgang, inhoud en resultaten van het onderzoek.

Op de manier van trainen van Arjenne heb ik niks aan te merken: ze is openhartig, luisterend, deskundig.

Ik raad de driedaagse zeker aan aan anderen. Heel nuttig voor het schrijfproces maar ook voor wat daaraan voorafgaat.

Rob Korteweg

Ik heb nu veel meer focus en structuur. Ik weet nu al dat de bouwplannen en de 40-20-40-regel me veel gaan opleveren. Ook heb ik nu veel meer aandacht voor alinea’s en zinnen.

De proefschriftschrijfdriedaagse heeft me veel plezier gegeven. Ik heb veel gelijkgestemde geesten ontmoet met over het algemeen dezelfde vraagstukken. Maar ik heb ook nieuwe energie en weer rust in mijn hoofd.

Arjenne, je bent een echte expert, je traint fijn, rustig en levendig, met voldoende aandacht voor iedereen. Het materiaal dat ik heb gekregen is heel bruikbaar, concreet en geeft goede handvatten.

De locatie is prachtig, het eten is voortreffelijk, de plek heerlijk rustig. Kortom: 10 uit 10.

Ik raad de driedaagse zeker aan, want ze is heel erg waardevol. Ik wilde dat ik dit eerder had geweten, dan had ik eerder meegedaan!

Ik heb veel aanknopingspunten en ga met een goed gevoel richting huis.

Geesje Duursma

Ik heb nu tools, oefeningen en ook zelfvertrouwen gekregen om op een gerichte en efficiënte manier aan de slag te gaan met schrijven. De proefschriftschrijfdriedaagse heeft me plezier, moed, leuke nieuwe contacten, geode gesprekken en inspiratie gegeven om daadwerkelijk tot een goed proefschrift te komen.

Arjenne is heel positief en heeft een ontspannen manier van trainen. Ze is vertrouwenwekkend en heel deskundig. Ze is in staat om boven het proces te ‘hangen’.

Als je twijfelt: 3 dagen investeren in tijd en een betaalbare training geeft je energie en effectiviteit  voor de rest van je promotietraject. Ik wilde dat ik dit eerder gedaan had.

Tineke Kingma

Ik heb zicht gekregen op de fases van het schrijfproces en hoeveel tijd het kan opleveren om daar mee te werken. Ik heb nu veel meer zelfvertrouwen, kan het schrijven in stappen opdelen, heb verschillende werkvormen en echt zin om aan de slag te gaan, omdat ik nu grip heb op het schrijfproces en bakens als houvast.

Arjenne heeft een hele prettige, stimulerende manier van benaderen, heel creatief, haar manier van werken leidt tot out-of-the-box denken. Ze is deskundig.

Het naslagwerk dat je meekrijgt is heel erg handig, ik weet zeker dat ik het ga gebruiken.

De accomodati is fantastisch, heel gastvrij, heerlijk eten en drinken en een mooie omgeving.

Ik ga de proefschriftschrijfdriedaagse zeker aanraden aan collega’s die ook promoveren omdat ze zoveel inzicht geeft in dingen die je moet doen, ik begrijp nu wat m’n  begeleider bedoelt met ‘maak ’n bruggetje, leg lijntjes, wees scherper, formuleer strakker’.

Baudina Visser

Ik liep vast in de opzet van mijn artikel, was aan het denken en schrijven tegelijk. Heb nu handvatten gekregen om deze 2 zaken te splitsen en zo het schrijven te vergemakkelijken. Arjenne, je bent een hele bekwame docent en coach. Het materiaal dat je uitdeelt werkt heel goed als naslagwerk. De lokatie is top.

Ik zou de driedaagse aanraden omdat ik denk dat heel veel promovendi onvoldoende kennis van het schrijfproces hebben en omdat de begeleider daar ook niet op stuur. Je leert heel veel tijdens de driedaagse, je kunt er onmiddellijk praktisch mee aan de slag. Het is geen theoretische cursus, je wordt echt geholpen bij het schrijven.

Echt iets heel anders dan een cursus scientific writing. Als schrijven een struikelblok is moet je hier zeker naar toe.

Elske Engel Dettmers

Ik heb nu veel helderder wat het inhoudt om een proefschrift te schrijven, ik realiseer me nu pas hoe weinig ik wist. Het fijne is dat ik nu allerlei praktische handvatten heb – tot op detailniveau – om teksten beter te maken. De opbouw van de training is heel goed. Het is eigenlijk heel raar dat niemand je dit vertaalt aan het begin van je promotietraject.

Ik zou deze training aan anderen aanraden, omdat het inzicht geeft in het proces waar je in stapt, waardoor je het realistischer kunt organiseren én de training helpt je om tot op zinsniveau je teksten te verbeteren.

Michiel Damhof

Ik heb veel inzicht gekregen in het schrijfproces en welke fases ik daarvoor moet hanteren. Bovendien heb ik ook inzicht in de werkelijk omvang van een promotietraject gekregen en inzicht dat ik dat anders moet organiseren dan ik nu doe. En ik heb meer inzicht in mezelf.

De proefschriftschrijfdriedaagse gaat over veel meer dan alleen schrijven, hoewel je daarover uiteraard heel veel opsteekt. Ik had dit 2 jaar eerder moeten dan, dan had ik een veel betere start gemaakt met mijn promotietraject. Ik zou deze driedaagse aan iedereen aanraden. Arjenne is bovendien heel prettig in de omgang. Ze heeft veel kennis over het proces van een promotietraject.

Angela van der Heijden

Eveneens inspirerend waren mijn schrijfdagen en de intensieve slag in ons schrijf-denken die ik maakte samen met […], met behulp van Arjenne Louter.

Henk ten Brinke

Promoveren heeft niet alleen een inhoudelijke, maar ook een procesmatige kant. Een coachingstraject met Arjenne Louter hielp mij daarbij. Ik dank het bestuur […] voor een bijdrage in de kosten hiervan.

Marieke van Horck

Arjenne Louter, wat kwam ik na de proefschriftschrijfdriedaagse thuis met veel tips en een berg inspiratie!

Laura de Vries

Promoveren wordt vaak vergeleken met topsport. Voor beide geldt: naast een goede hoofdcoach is assistentie onmisbaar. Lieve Arjenne, van Louter Promoveren, dank je door je duwtje in de rug op het moment dat ik dat het meest nodig had. Jij maakte wetenschappelijk schrijven weer leuk, maar dat is lang niet het enige. Ik ben enorm dankbaar voor alles wat ik van je heb geleerd.

Martien Stienstra

Arjenne, I guess I did not pick up all what you taught me, but I certainly progressed based on your insights.

Annemieke Drummen

I thank Arjenne Louter for her extremely helpful writing course, which I gladly recommend to all Dutch PhD candidates.

Mirjam Lohuis

Arjenne, ik ben erg dankbaar voor jouw luisterend oor, heldere blik, steun en tips. Ik weet zeker dat ik nu nog niet dit punt had bereikt zonder jouw hulp en voordal dat de weg anders nog een stuk moeizamer zou zijn geweest. Ik heb veel dingen van jou en de mede-PhD studenten geleerd die ook in de toekomst nog van pas gaan komen.