motivatie/inspiratie

Je bent niet de enige promovendus die af en toe een motivatiedip heeft. Liever gezegd: het zou heel erg bijzonder zijn als je niet bij tijd en wijlen zo’n dip(je) zou hebben. Als je bezig bent met een project van vier jaar zijn er altijd periodes waarin dingen lekker lopen en alles als vanzelf lijkt te gaan, en momenten waarop dat niet het geval is.

Als je succesvol wilt zijn, is motivatie een belangrijk ingrediënt. Maar wat is motivatie nu eigenlijk, en uit welke ingrediënten bestaat motivatie? Klik op het filmpje hieronder.

In dit filmpje wordt uitgelegd dat doelen en beloningen een belangrijke rol spelen.

Dus: zorg dat je weet waarom je eigenlijk je PhD wilt afronden (overall goal), en stel middellange en korte termijndoelen. En vergeet vooral niet om leuke dingen te bedenken om jezelf te belonen. Die beloningen zijn ook toegestaan als er om wat voor reden dan ook iets misgaat. Dan helpen ze om jezelf weer te motiveren!

Wat doe jij om gemotiveerd te blijven? Ik lees het graag.

 

Wil je op de hoogte blijven van alle handige tips, trucs en tools? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Louter Promoveren en ontvang bovendien 321 #promotietips en maak óók nog eens kans op een promotie-succes-sessie! Klik hier.

 

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie