motivatie/inspiratie

Tom Wujec is een interessante man.  Hij heeft iets met visualiseren, het oplossen van lastige problemen, zaken verbeteren, beter samenwerken, nieuwe dingen bedenken.

Door mensen te vragen hoe ze het roosteren van een boterham tekenen, komt hij tot hele verrassende inzichten.

 

Hoe het maken van een tekening van brood roosteren je kan helpen om succesvol te promoveren

Hoe is dat relevant voor jou als promovendus? Heel simpel. Tom Wujec leert je op een simpele manier de principes van systeemdenken. Een manier van denken die je bij heel erg veel onderzoeken kunt gebruiken.  Niet alleen inhoudelijk heel handig, maar systeemdenken is ook te gebruiken als je wilt kijken naar het proces van je promotie. Waarom lopen dingen misschien niet helemaal lekker, waar gaat het stroef, hoe komt dat?

Ik raad je van harte aan om eens op deze website van drawtoast  te kijken. Daarin staan de 8 simpele stappen om de brood-rooster-oefening te doen. Je vindt er ook de TED-talk waarin Tom Wujec uitlegt wat je er allemaal mee kunt doen. Een absolute aanrader!

Laat je me weten hoe jij de brood-rooster-oefening gebruikt?

Wil je op de hoogte blijven van alle handige tips, trucs en tools? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Louter Promoveren en ontvang bovendien 321 #promotietips en maak óók nog eens kans op een promotie-succes-sessie! Klik hier.

 

 

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie