motivatie/inspiratie

Er zijn dagen dat het niet werkt. Je hebt alles gedaan, van juiste werkplek tot de beste muziek om bij te studeren, het opdelen van je werk in kleine onderdelen en het toepassen van de pomodorotechniek. En toch wil het nog maar niet lukken.

Dan heb ik nog een tip, om van slechte tijden toch weer goede tijden te maken.

Wat is die tip? Verander je dagelijkse routine radicaal. Sta bijvoorbeeld om half 4 ’s ochtends (of kan ik beter ’s nachts zeggen?) op om aan de slag te gaan. Ga de avond vantevoren heel erg op tijd naar bed – zo rond de klok van 9 – sta dus heel vroeg op, neem een kop koffie, en voor de meeste mensen zal gelden dat ze al heel erg veel gedaan hebben nog voordat de dag goed en wel begonnen is.

 

Goede tijden, slechte tijden

 

Het grote voordeel is dat er op dat tijdstip zo goed als geen  afleiding is, er zijn geen andere mensen en ook op het internet is het nog stil. En alleen dat heerlijke zelfvoldane gevoel dat jij al aan de slag bent terwijl de rest van de wereld nog slaapt, maakt dat je productiever bent.

Als je geen ochtendmens bent, dan zou het best eens kunnen dat dit niet werkt voor je. In dat geval wil ik je adviseren om een paar uur te gaan liggen, en een paar uur later ’s avonds weer op te staan en aan de slag te gaan. Uiteraard moet je wel een moment vinden om de verloren uren slaap in te halen.

En zo kunnen slechte tijden toch weer goede tijden worden… 😉

 

Wil je op de hoogte blijven van alle handige tips, trucs en tools? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Louter Promoveren en ontvang bovendien 321 #promotietips en maak óók nog eens kans op een promotie-succes-sessie! Klik hier

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie