handige bronnenEen podcast is een fantastische manier om je te ontwikkelen, te ontspannen of iets nieuws te leren.

Podcasts zijn een fantastische manier om jezelf te ontwikkelen, om te ontspannen, om nieuwe dingen te weten te komen. Ik gaf al eens een overzicht van een aantal opties.

Meer tips voor podcasts

Roy Meijer, adviseur wetenschapscommunicatie van de TU Delft verzamelde ook een mooie lijst van podcasts over wetenschap.

En onlangs werd ik getipt over De Profcast gesprekken met (Delftse) wetenschappers die met nieuwsgierigheid de wereld observeren, die de wereld willen verbeteren, die het liefst jonge mensen opleiden, die op zoek zijn naar dat ene vonkje. Wat drijft hen? Waar komt hun fascinatie voor wetenschap vandaan? En hoe gaan zij om met alle drukte en gekte?

PhD Talk Podcast

En: ikzelf ben onlangs geïnterviewd voor de podcast van PhD Talk. De blog van Eva Lantsoght staat vol nuttige informatie. Hier vind je ‘mijn’ aflevering, waarin ik uitleg hoe ik PhD coach ben geworden, wat een PhD coach voor je kan doen, wat er vaak mis gaat in de opleiding en begeleiding van promovendi.

Ik vertel je wat de meest voorkomende worstelingen zijn van promovendi, ik praat over de problemen voor buitenlandse promovendi in Nederland en ik leg uit wat universiteiten en begeleiders kunnen doen om hun promovendi beter te begeleiden.

Ook geef ik je m’n beste advies, en een kijkje in de keuken: hoe ziet een dag er voor mij uit?

Heb je tips voor andere podcasts? Zet ze in de comments, dan kunnen je collega-promovendi er van meegenieten!

 

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie