schrijven

Schrijven is voor de meeste promovendi een ‘ding’. Het is misschien wel hét grootste struikelblok en voor velen datgene wat het meeste vertraging geeft. Op mijn blog vind je heel veel tips die over schrijven gaan. Vandaag laat ik je kennismaken met een app, waarvan het maar de vraag is of je ‘m moet gaan gebruiken…

Over welke app heb ik het? De app heet: the most dangerous writing app. Het principe is heel eenvoudig: je stelt een tijd in, (5, 10, 20, 30, 45 of 60 minuten) en dat is de hoeveelheid tijd die je gaat schrijven. Maar er is een catch… Als je langer dan 5 seconden niet typt, verdwijnt al je tekst.

Het idee is dat je – door dóór te werken – in een flow terechtkomt. En dat gewoon maar doorschrijven je helpt om die innerlijke criticus waar we allemaal last van hebben de mond te snoeren.

Het lijkt dus enorm op free writen (zie hier) waar je toe gedwongen wordt. En dat kan inderdaad enorm behulpzaam zijn, en is eigenlijk voor alle schrijffases goed.

Nu is om allerlei redenen het advies om free writing met de hand te doen (zie hier) , maar dat mag de pret niet drukken. Als deze app je helpt om aan het schrijven te gaan en om simpelweg dóór te schrijven, dan ben ik daar niet op tegen…

Hier  vind je ‘m, die gevaarlijke schrijfapp. ‘Because ’tis better to have written and lost, than never to have written at all.’ Durf jij ‘m te gebruiken?

Wil je op de hoogte blijven van alle handige tips, trucs en tools? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Louter Promoveren en ontvang bovendien 321 #promotietips en maak óók nog eens kans op een promotie-succes-sessie! Klik hier.

 

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie