motivatie/inspiratie

In dit artikel lees je de allerbeste tip om te stoppen met uitstellen. Het is ontzettend makkelijk, maar zoals met alles, vraagt het een beetje oefening.

Probeer het nu!

Identificeer het belangrijkste dat je vandaag wilt doen. Besluit om alleen het eerste kleine stukje ervan te doen, misschien zelfs alleen de eerste minuut, of alleen maar de eerste 30 seconden. Dat je aan de slag gaat, is het enige dat telt.

Zorg dat je geen afleiding hebt, ruim dingen op, zet alles uit, sluit programma’s af. Alle.  Het enige dat aanwezig is ben je zelf, en je taak.

Ga zitten, en focus je op aan de slag gaan. Niet op de hele taak afmaken, maar op starten.

Besteed aandacht aan je gedachten, zodra je merkt dat je de neiging hebt om andere dingen te gaan doen. Je zult de behoefte hebben om je mail te willen checken , of Facebook, of je favoriete website. Je zult een praatje willen gaan maken met je collega of met een andere taak aan de slag willen. Neem dat waar.

Beweeg niet. Merkt op dat je deze behoeftes hebt, maar blijf stil zitten, en laat ze voorbij gaan. Behoeftes worden intenser, en gaan dan weer weg. Zoals een golf. Laat elke golf voorbij gaan.

Merk ook op dat je gedachten proberen om te rechtvaardigen waarom het een heel goed idee is om deze taak niet te doen. Laat deze rationaliseringen ook gewoon voorbij gaan.

Ga nu gewoon aan de slag, met een zo klein mogelijk stap.

Begin, en de rest zal volgen!

 

golf

Met dank aan Leo Babauta. Hoor graag hoe het voor je werkt!

 

 

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie