motivatie/inspiratie

Afgelopen week had ik een afspraak met mijn coach, Bernadette. Zij helpt mij om zo goed mogelijk mijn werk te doen, namelijk promovendi zoals jij helpen om succesvol en op tijd te promoveren. En mijn afspraak met haar maakte me nog weer eens duidelijk hoe belangrijk een coach is: omdat ze een buitenstaander is, ziet zij een aantal zaken helderder dan dat ik ze zelf kan zien, omdat ik er middenin zit. Het voordeeltje dat ik heb is dat ze gevestigd is in Ierland, en dat geeft nét iets extra’s aan een bezoek aan haar.

ierland

ierland

 

Vaak vragen mensen mij wat ik als coach voor ze kan doen. Daarom een willekeurig rijtje. Ik:

 • help je om op het juiste spoor te blijven  en zorg ervoor dat je zelf de verantwoordelijkheid neemt voor je promotie
 • neem contact op zodra je niets meer van je laat horen of je probeert te verstoppen
 • help je om problemen in je promotie te zien aankomen voordat ze er daadwerkelijk zijn
 • laat je zien hoe je obstakels weg kunt halen
 • trek je aan je jasje op het moment dat je niet genoeg probeert
 • help je ontdekken wat je écht lastig vindt, zodat je daar écht mee aan de slag kunt
 • help je zien wie je kunt zijn
 • geef je een grotere visie
 • neem je bij de hand zodat je de volgende stap kunt zetten
 • ondersteun je bij lastige situaties met je begeleiders
 • stel je precies die vragen waardoor je weer een stap verder komt
 • ben een spiegel
 • waarschuw je voor fouten die je op het punt staat te gaan maken
 • steun je om de stappen te zetten die je daadwerkelijk wilt zetten
 • help je om meer zelfvertrouwen te krijgen
 • heb handige tips en tools
 • geef checklists als dat nodig is
 • en nog heel, heel veel meer.

hulp van een coach

En omdat ik me er 100% voor inzet om te zorgen dat jouw promotie succesvol verloopt, doe ik mijn uiterste best om voor jou helder te krijgen waar je op dit moment staat, wat er voor je ontbreekt, wat er moet gebeuren en welke stap je moet zetten om weer verder te komen.  Weten wat je eerste stap is, is de ene helft van het plaatje. En uiteraard is het ook belangrijk om helder te hebben wat je NIET moet doen. Zodat je je kunt focussen op datgene wat écht belangrijk is. Een goede coach kan je helpen om precies helder te krijgen wat voor jou de juiste volgende stap is.

Wil je helder krijgen wat voor jou een goede volgende stap is? Zorg dan dat je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief; binnenkort geef ik namelijk weer een aantal promotie-succes-sessies weg voor de lezers van nieuwsbrief. Zo’n sessie helpt je helder te krijgen wat jouw beste volgende stap is! Zodat je een duidelijke kaart en een goed kompas hebt.

welke kant moet ik op?

Maar daar houdt het natuurlijk niet op. Als je wilt kan ik je wat langer op weg helpen. Want wat kom je zoal tegen tijdens je promotie?

 • je voelt je overweldigd door alles wat er op je afkomt
 • je weet niet goed hoe je de overleggen met je begeleider productief moet maken
 • je bent lang niet zo productief als dat je zou willen
 • je weet je geen raad met alle literatuur
 • je loopt vast in het schrijven
 • het duurt eindeloos voordat je lekker aan de gang bent
 • je begint je zelfvertrouwen kwijt te raken omdat je zoveel commentaar op je tekst krijgt
 • je bent niet meer zo gemotiveerd als je in eerste instantie was
 • je merkt dat de tijd nu toch wel heel erg begint te dringen
 • je maakt mooie plannen, maar het lukt je niet om je aan je planning te houden

Heb je  het idee dat je toe bent aan wat intensievere ondersteuning? Laat het me weten, dan plannen we een sessie in om te kijken wat jij nodig hebt.

 

Wil je op de hoogte blijven van alle handige tips, trucs en tools? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Louter Promoveren en ontvang bovendien 321 #promotietips en maak óók nog eens kans op een promotie-succes-sessie! Klik hier.    

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie