planningDoor de tijd bij te houden, vermijd je dat je afdwaalt.

Van de week liep ik over straat. Ik zag een man lopen. Hij was verdiept in z’n mobieltje. En liep vervolgens een struik in. Ik moest er wel om lachen, de man met het mobieltje niet.

Elke promovendus loopt tegen obstakels op. Grote en kleintjes.

Een van die grotere obstakels is dat je niet productief genoeg bent. Daar kunnen heel veel oorzaken voor zijn, en dus valt er ook heel veel te schrijven over productiviteit. Een oorzaak die regelmatig voorkomt, maar die niet heel erg bekend is, is ADD.

ADD staat voor Attention Deficient Disorder. Als je last hebt van ADD, dan is de kans groot dat het bij jou langer duurt om informatie, indrukken en emoties te verwerken. En je hebt waarschijnlijk een slecht kortetermijngeheugen. ADD maakt plannen, organiseren en opruimen lastig. De kans is heel groot dat je wegdroomt.

 

Waarom tijdschrijven helpt

 

Op deze website vind je informatie over ADD.

Een tip die ik van een promovendus met ADD kreeg, is om je tijd te bij te houden. Hoe je dat doet? Registreer elke 5 minuten wat je doet. Als je zo intensief je tijd bewaakt, helpt je dat om niet af te dwalen of weg te dromen. De kans is dan veel groter dat je daadwerkelijk doet wat je moet doen, zodat je aan het eind van de dag met een voldaan gevoel kunt afronden.

 

Wil je op de hoogte blijven van alle handige tips, trucs en tools? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Louter Promoveren en ontvang bovendien 321 #promotietips en maak óók nog eens kans op een promotie-succes-sessie! Klik hier.    

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie